Gezien in het buitenland: doodskisten, Havertz in de knoei en een gepikeerde Mourinho

  Wie dit weekend niet alle buitenlandse velden in de gaten kon houden, heeft mogelijk enkele opvallende momenten gemist. Haal hier je schade in, te beginnen in Brazilië.

  Een derby winnen en dan je vlag in de middenstip planten, dat kennen we hier ook. Maar in Brazilië gaan ze nog een stapje verder. Na hun winst tegen Gremio haalden de spelers van Internacional doodskisten uit karton boven in de kleuren van Gremio.

   

  Zo lachten ze met de nakende degradatie van de rivaal. Maar echt grappig vond de tegenstander het niet en zo brak er een gevecht uit.

  Havertz duikt de boarding over

  In Engelse stadions sta je vaak dicht bij de spelers, maar op Stamford Bridge kregen de supporters achter de goal Kai Havertz wel van heel dichtbij te zien dit weekend. Hij kreeg een duwtje en vloog prompt over de boarding.

   

  De supporters moesten hun held helpen om weer recht te krabbelen en Havertz had even verzorging nodig.

   

  In diezelfde match overkwam Cornet trouwens ei zo na hetzelfde.

  De persconferenties van José Mourinho blijven speciaal

  José Mourinho beleeft niet zo'n fijne tijd in de Italiaanse hoofdstad. Gisteren verloor hij met AS Roma met 3-2 van Venetië en de club is voorlopig pas 6e in de stand.

   

  Op zijn persconferentie nadien was hij weer zijn sympathieke zelf. Op de vraag van een journalist of hij iets zou veranderen aan zijn eerste halfjaar bij AS Rome, reageerde hij gepikeerd.

   

  "Ofwel ben je heel intelligent, maar wil je iedereen doen geloven dat het niet zo is. Ofwel ben je gewoon niet slim", antwoordde hij voor hij de zaal verliet.

  De mooiste actie die geen doelpunt opleverde

  Christopher Nkunku is technisch een kraan, dat liet hij zien in de topper tegen Borussia Dortmund. De Leipzig-speler kreeg de bal in de 16 met een gelukje en pakte dan twee keer uit met een Zidane-beweging om Hummels en Meunier te passeren, maar daarna strandde zijn schot op de paal.

   

  Leipzig won de topper wel met 2-1 dankzij onder andere een goal van Nkunku.

  Feestvarken Christian Benteke

  Christian Benteke is vanaf nu de Belg met het hoogst aantal matchen in de Premier League op zijn naam. Hij stak afgelopen weekend Vincent Kompany voorbij.

   

  Van spelers die nu nog actief zijn in de Engelse competitie is Romelu Lukaku zijn dichtste achtervolger met 7 matchen minder.

  Scorende Belgen: Januzaj, Origi, Trossard en Dessers

  Ook enkele Belgen verdienen nog een bloemetje voor hun prestatie van het afgelopen weekend. Leandro Trossard en Adnan Januzaj scoorden vanaf de stip.

   

  Origi pakte bij Liverpool uit met een heerlijk doelpunt, maar het leverde geen punten op.

   

  En Cyriel Dessers deed het weer voor Feyenoord in minuut 92.