Hoe Iserbyt de EK-kater doorspoelde: "Met pak friet en glas wijn"

  Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) is zijn Europese trui kwijt en rijdt vanaf donderdag in Niel weer in de gewone trui van zijn merkenploeg. Het EK werd een teleurstelling, maar een dag later heeft hij nog altijd geen verklaring voor zijn slechte benen. "Tot gisterenochtend reed ik een heel goed seizoen, dat is nu niet plots veranderd."

  "Ik heb er ondertussen over kunnen nadenken, maar ik heb nog niet echt een verklaring gevonden", vertelt Iserbyt een dag later.  "Het was misschien een samenloop van de vermoeidheid die ik opgebouwd had en de stress. Ik had alleszins een gevoel in mijn benen dat ik nog niet kende, afgesneden en verzuurd. Ik hoop dat het tegen donderdag weer normaal is."

   

  Hoe heeft hij de avond na dat EK dan beleefd? "Het was nog vier uur rijden naar huis. We zijn gestopt aan de frituur, ik heb een glaasje wijn gedronken en thuis zijn mijn twee honden net zo blij om mij te zien als na een gewonnen wedstrijd. Ik kan goed relativeren. Ik ben ontgoocheld, maar het leven gaat door. Vandaag ben ik weer om 9 uur gaan trainen."

   

  "Dat is goed en slecht aan de cross. Het is heel druk en je kan nooit lang bij een wedstrijd blijven stilstaan. Vorige week was dat jammer, deze week niet", lacht hij.

  Je kan nooit lang bij een wedstrijd blijven stilstaan. Dat is goed en slecht aan de cross.

  Na die ene mindere dag gaat Iserbyt zijn programma nog niet omgooien. "Dit zal wel even blijven sluimeren, maar ik doe alle klassementen. Alleen de Ethias-crossen laat ik voorlopig links liggen. 5 dagen geleden reed ik mijn beste wedstrijd, nu mijn slechtste. Ik sla dus nog niet in paniek."

   

  "Als het binnen een week of twee nog zo is, dan kunnen we evalueren. Ik probeer nu gewoon naar mijn lichaam te luisteren en ik hoop snel het gevoel van begin dit seizoen weer in de benen te hebben."


  "Het is ook geen drama om die trui te verliezen. Mentaal zit alles nog goed, alleen de benen wilden niet mee. Ik weet wat ik kan en wat ik niet kan. Tot gisterenochtend reed ik een heel goed seizoen, dat is nu niet plots allemaal veranderd."

   

  "Het is een mooie trui en de mensen herkennen je iets sneller, maar nu heb ik weer een andere motivatie: de trui terugnemen. Of de regenboog is ook heel mooi, je weet maar nooit. Het kan maar eens allemaal meezitten."

  Lees ook: