Volledig Nederlands podium: Van Anrooij zegeviert bij de vrouwen beloften

  Shirin van Anrooij zegevierde bij de vrouwen beloften.

  Shirin van Anrooij heeft Nederland een 3e titel bezorgd op het EK veldrijden. Op de VAM-berg kreeg ze nog de hete adem van Puck Pieterse in de nek, maar Van Anrooij kon het toch nog afmaken. Het hele podium kleurde overigens oranje, want Fem van Empel nam nog beslag op de 3e plek. 

  Pieterse legt Van Anrooij het vuur aan de schenen

  Na Ryan Kamp en Lucinda Brand nu dus Shirin van Anrooij. De 3e Europese titel voor onze noorderburen kwam er niet zonder slag of stoot. Al in de 1e ronde viel onze landgenote Julie De Wilde tegen de vlakte. Ook Puck Pieterse, die op een 2e beloftetitel mikte, maakte kennis met de Nederlandse modder. 

   

  Ze moest noodgedwongen een nieuwe tweewieler oppikken en zo moest ze in de achtervolging. Ondertussen schudde Shirin van Anrooij een versnelling uit de kuiten. Ze reed zo alleen op kop.

   

  Maar Pieterse wilde niet breken. Ze weerde zich als een duivel in een wijwatervat en knokte zich terug in de wedstrijd. 2 ronden voor het einde was de kloof tussen Van Anrooij en Pieterse slechts 9 seconden. Speelbaar dus.

   

  Van Anrooij voelde haar landgenote naderen, maar bleef een hoog tempo ontwikkelen. Ze snelde zo naar de Europese titel bij de beloften. Nederland boven, want ook Fem van Empel veroverde een plekje op het podium. De wereldkampioene rekende in de strijd om de 3e plek af met de Française Line Burquier. 

   

  Julie De Wilde was met een 16e plek de eerste Belgische renster. 

  Herbekijk de ontknoping bij de vrouwen beloften

  Pieterse kwam ten val in 1e ronde en liep terug naar materiaalpost

  Uitslag
  1. Shirin van Anrooij (Ned) in 44'09"
  2. Puck Pieterse (Ned) op 17"
  3. Fem van Empel (Ned) 1'03"
  4. Line Burquier (Fra) 1'19"
  5. Amandine Fouquenet (Fra) 1'40"
  6. Marie Schreiber (Lux) 2'47"
  7. Gaia Realini (Ita) 2'47"
  8. Kristyna Zemanova (Tsj) 3'10"
  9. Millie Couzens (GBr) 3'13"
  10. Josie Nelson (GBr) 3'20"
  16. Julie De Wilde  4'56"
  17. Kiona Crabbé 5'03"
  21. Julie Brouwers 6'41"
  24 Sterre Vervloet 6'16"

  Van Anrooij: "VAM-berg lig me heel goed"

  Van Anrooij was in de wolken met haar Europese titel. "Dit was een parcours dat me uitstekend lag", vertelde ze. "Dus ik hoopte dat ik hier goed voor de dag zou komen en de puzzelstukjes eindelijk eens in elkaar zouden vallen dit seizoen. En dat lukte: ik had heel goede benen en het geluk aan mijn zijde." 

   

  "Na drie, of vier rondes had ik echt even het gevoel dat ik helemaal leeg was en stil stond. Puck (Pieterse) kwam toen heel dicht. maar op de VAM-berg liep ik weer wat uit, beet ik op de tanden en daar maakte ik eigenlijk telkens het verschil. Die berg ligt me gewoon goed, ik reed er heel snel naar boven."

  EK veldrijden 2021
  zaterdag 6 november vrouwen junioren Zoë Backstedt (GBr)
    mannen beloften Ryan Kamp (Ned)
    vrouwen elite Lucinda Brand (Ned)
  zondag 7 november mannen junioren Aaron Dockx
    vrouwen beloften Shirin van Anrooij (Ned)
    mannen elite Lars van der Haar (Ned)