Junior Aaron Dockx bezorgt België eerste Europese titel op de VAM-berg

  Aaron Dockx viert.

  België heeft een eerste Europese titel op zak op het EK veldrijden. Op en rond de VAM-berg zorgde Aaron Dockx voor dat kunstje. De junior snelde al weg in de 1e ronde en finishte solo met een voorsprong van bijna een minuut op de nummer 2. 

  Aaron Dockx liet er geen gras over groeien op de kunstmatige VAM-berg. Al in de eerste ronde fietste onze landgenoot een voorsprong van zo'n 10 seconden bij elkaar. 10 tellen werden er 22. Van 22 ging het naar 30 seconden.

   

  Om maar te zeggen dat Dockx al snel comfortabel op kop reed. In de achtergrond bikkelden de Italiaan Paletti, de Fransman Lesueur, de Nederlander Haverdings en de Brit Akers voor elke morzel grond. Die laatste viel wel weg in de achtervolgende groep na een valpartij.

   

  Ondertussen schoof Viktor Vandenberghe wel langzaam maar zeker op. Onze landgenoot zou uiteindelijk 4e eindigen. Net naast het podium dus.

  Wie wel op de 2e en 3e trede mochten plaatsnemen waren de Nederlander David Haverdings (goed voor zilver) en de Italiaan Luca Paletti (brons). Allemaal wel in de schaduw van de straffe solo van Aaron Dockx. De eerste Europese titel voor België is binnen. 

  Bekijk hier de samenvatting:

  Uitslag
  1. Aaron Dockx 47'06"
  2. David Haverdings (Ned) op 47"
  3. Luca Paletti (Ita) 48"
  4. Viktor Vandenberghe  59"
  5. Menno Huising (Ned) 1'08"
  6. Olivier Akers (GBr) 1'25"
  7. Kay De Bruyckere 1'27"
  8. Romain Debord (Fra) 1'28"
  9. Louka Lesueur (Fra) 1'35"
  10. Jan Christen (Zwi) 1'40"

  EK veldrijden 2021
  zaterdag 6 november vrouwen junioren Zoë Backstedt (GBr)
    mannen beloften Ryan Kamp (Ned)
    vrouwen elite Lucinda Brand (Ned)
  zondag 7 november mannen junioren Aaron Dockx
    vrouwen beloften Shirin van Anrooij (Ned)
    mannen elite Lars van der Haar (Ned)