Ga naar de inhoud

Opvallend: Norwich-coach Farke moet koffers pakken na eerste competitiezege

 za 6 november 2021 21:48
Farke stond sinds 2017 aan het roer bij Norwich.

Premier League-club Norwich City heeft vandaag afscheid genomen van trainer Daniel Farke. De Duitser stond sinds 2017 aan het roer van The Canaries en laat de club als rode lantaarn achter. Opvallend: enkele uren geleden boekte Norwich met Farke langs de zijlijn zijn eerste competiezege van het seizoen.

Over een opmerkelijk ontslag gesproken. Daniel Farke mocht met zijn Norwich vandaag voor het eerst iin 11 wedstrijden juichen in de Premier League.

 

Toch zal zijn vreugde maar van korte duur geweest zijn, want enkele uren na de 1-2-zege tegen Brentford kreeg de man te horen dat hij zijn koffers mocht pakken.

 

Sportief directeur Stuart Webber liet zijn licht schijnen op het afscheid: "In het belang van het welzijn voor de club was deze beslissing geen makkelijke om te nemen."

"Dit is het juiste moment voor verandering om zo onze kansen op een verlengd verblijf in de Premier League gaaf te houden. We bedanken Daniel en zijn staf voor al hun harde werk en wensen hen het beste voor de toekomst."

De 45-jarige Farke streek in 2017 neer bij Norwich en pakte er in 2019 en 2021 twee keer de titel in het Championship.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.