Terugkerende Marouane Fellaini plaatst zich voor Chinese bekerfinale

  Fellaini speelde zijn eerste minuten sinds augustus.

  Marouane Fellaini heeft zaterdag met zijn team Shandong Taishan de bekerfinale in China bereikt. De voormalige Rode Duivel - die voor het eerst in actie kwam sinds augustus - won na de heenwedstrijd ook de terugwedstrijd, waarin hij na een dik uur mocht invallen.

  Het team van Fellaini won met 2-4 van Henan Songshan Longmen, nadat het dinsdag ook het heenduel al met 1-0 had gewonnen.De goals van Shandong zaterdag kwamen van Liu Yang (30' en 79') en de Portugees Pedro Delgado (62' en 63'). Die laatste mocht na zijn twee goals gaan rusten voor Fellaini.   

   

  Voor de oud-Rode Duivel waren het de eerste speelminuten voor Shandong Taishan sinds half augustus, toen op de slotspeeldag van de Chinese Super League. In het bekertoernooi kwam hij zaterdag pas voor het eerst in actie. 

   

  In de finale treft Shandong Taishan de winnaar van de tweede halve finale tussen Shanghai Port en Shanghai Shenhua. Port, de club van coach Ivan Leko, won het heenduel al met ruime 1-5-cijfers. Fellaini en Shandong zijn de titelhouders in de Chinese FA Cup. Vorig seizoen versloegen ze in de finale het intussen teloorgegane Jiangsu met 2-0.   

  Fitte Vermaelen wint in Japan

  Thomas Vermaelen boekte met zijn Japanse team Vissel Kobe zaterdag een 1-0-zege tegen Tokushima op de 35e speeldag van de Japanse J-League.

   

  Vermaelen, die vanwege de nog steeds geldende coronamaatregelen in Japan opnieuw niet kan afreizen naar ons land voor de interlands van de Rode Duivels tegen Estland (13 november) en Wales (16 november), speelde de hele wedstrijd centraal achterin. Met nog drie speeldagen te gaan is Kobe derde in de tussenstand.