Loena Hendrickx glundert na 3e plaats: "Ik kon niet beter wensen"

  Loena Hendrickx liet de beste versie van zichzelf zien in Turijn.

  De Winterspelen (4-20 februari 2022) loeren om de hoek en die afspraak haalt duidelijk het beste naar boven in Loena Hendrickx. Onze 22-jarige kunstschaatser heeft een magistrale tweedaagse achter de rug in Turijn, die ze afsloot op de 3e plaats. "Ik doe dit doodgraag en dat besef ik jaar na jaar meer en meer."

  Een medaille voor een Belgische vrouw in een wedstrijd van dit kaliber: het is een Belgische primeur. "Ik kan het nog steeds niet geloven", glimlachte Loena Hendrickx gisterenavond in onze radio-uitzending.

   

  "Dit was een drukbezette wedstrijd met allemaal wereldtoppers", vertelde ze nadat ze haar PR's op de korte en vrije kür had verbeterd. 

   

  "Als je dan twee foutloze küren schaatst, dan is dat fantastisch. Ik had niet beter kunnen wensen."

   

  Is dit nu de beste Loena Hendrickx die we al aan het werk gezien hebben? "Er waren zeker nog elementen die ik kan verbeteren, maar dat is alleen maar goed voor de toekomst."

   

  "Ik ben gewoon ontzettend blij met hoe het gelopen is. Ik moest de vrije kür afsluiten en dat was heel spannend."

   

  "Ik had veel zenuwen, maar ik heb er hard van genoten. Zo'n foutloze kür is gewoon geweldig. Dat is met geen woorden te beschrijven."

  "In onze sport moet mentaal alles tiptop zijn"

  De progressie van Loena Hendrickx is opmerkelijk. "Al het harde werk van de afgelopen jaren wordt beloond", geeft ze zelf aan als verklaring.

   

  "Ik heb heel veel geleerd van mijn broer en coach Jorik. Ik mag trots zijn dat ik dit niveau haal, zeker als klein land in het kunstschaatsen."

   

  De Russinnen waren zoals vanouds heer en meester in Turijn. "Zij zijn te zot voor woorden. Met hen is er nog een enorm verschil. Ik denk dat geen enkel land hen kan bijhouden."

   

  Mentaal lijkt Loena Hendrickx zich ook kiplekker te voelen. "Ik ben een sterk persoon. Als ik me er klaar voor voel, dan ben ik dat ook. En in onze sport moet mentaal alles tiptop zijn."

   

  "Ik heb heel veel zelfvertrouwen gekregen, ook na mijn vorige wedstrijd in Finland. Dat kan alleen maar groeien. Dit is de sport van mijn leven. Ik doe dit doodgraag. Dat besef ik jaar na jaar meer en meer."

  De Russinnen? Die zijn te zot voor woorden. Ik denk dat geen enkel land hen kan bijhouden.

  Loena Hendrickx

  "Verwachtingen richting Peking? Ik moet voor mezelf goed schaatsen"

  Zoals gezegd: de Winterspelen staan voor de deur en na zo'n knalprestatie beginnen de Belgische sportliefhebbers al zachtjes te dromen.

   

  "Ja, ja, ... Wat kan ik zeggen? De verwachtingen zijn er, maar ik moet voor mezelf goed schaatsen en blijven genieten."

   

  "Het belangrijkste is dat ik blij ben met mijn prestatie. Mijn broer helpt me daar enorm bij. Hij stelt me gerust en geeft me de nodige motivatie."