Augustin Meurmans stopt (tijdelijk) bij Red Lions en focust op studies

  De 24-jarige Meurmans werd al wereld- en olympisch kampioen.

  Red Lion August Meurmans zegt de nationale hockeyploeg tijdelijk vaarwel. De 24-jarige hockeybelofte, die afgelopen zomer olympisch kampioen werd in Tokio, zal zich de komende tijd focussen op zijn studies. Of en wanneer hij terugkeert is nog niet duidelijk.

  Meurmans geldt al jaren als een van de grote hockeybeloften van ons land. De 24-jarige speler van Racing Brussel is sinds 2017 international en werd met de Red Lions wereld- en olympisch kampioen.

   

  Nu trekt Meurmans zich even terug van het hoogste hockeyniveau. Hij zal zich focussen op zijn studies handelsingenieur aan de universiteit van Louvain-La-Neuve. Daarna zou hij nog een extra master in het buitenland overwegen. Dat zou betekenen dat Meurmans wellicht tot 2023 afscheid neemt van de Lions.

   

  Meurmans is niet de eerste Red Lion die na het succes van Tokio een stapje opzij zet. Eerder kondigde aanvoerder Thomas Briels (34) al zijn afscheid aan van de nationale ploeg. De meeste van de "anciens" bij de Lions zouden wel nog verder doen tot het WK van 2023.