Zilvermeer in Mol vormt decor van eerste krachtmeting in de Crosscup dit seizoen

  Isaac Kimeli won met Olympic Essenbeek Halle de Relay Crosscup in Berlare.

  Aan het Zilvermeer in Mol meten de beste veldlopers zich zondag. Dan staat de eerste individuele manche van de CrossCup op het menu. Drie weken voor de EK-selectiewedstrijd in Roeselare wordt duidelijk wie al vroeg de goede vorm te pakken heeft.

  Twee weken geleden opende de Crosscup met de Relays in Berlare. Dit weekend duiken de lopers voor het eerst individueel het veld in.

   

  Bij de vrouwen is Belgisch veldloopkampioene Mieke Gorissen favoriete. De olympische marathonloopster zal concurrentie uit eigen land moeten vrezen van Eline Dalemans, Lisa Rooms, Hanna Vandenbussche en Nina Lauwaert. Ook de Nederlanders Julia van Velthoven en Ruth van der Meijden worden bij de outsiders gerekend.

   

  Bij de mannen geen Isaac Kimeli aan de start. Hij focust zich vooral op zijn trainingen. Robin Hendrix en Michael Somers nemen daarom zijn favorietenrol over. Simon Debognies en Dieter Kersten zijn de voornaamste outsiders. 

   

  Voor het eerst is er dit seizoen ook een korte cross voor vrouwen. Daar staat Elise Vanderelst - de nationale recordhoudster op de 1.500 meter - aan de start als favoriete. Jenna Wyns en regerend Belgisch kampioene Lotte Scheldeman zijn haar grootste uitdagers.