Opnieuw een CR7-show? 5 Manchester derby's waarin Ronaldo de hoofdrol speelde

  Cristiano Ronaldo is hét gespreksonderwerp in aanloop naar de Manchester derby.

  De "Michael Jordan van Manchester United" gaat zaterdag op bezoek bij stadsgenoot City. Een pot voetbal om naar uit te kijken, want Cristiano Ronaldo verzorgt altijd de show in de Manchester derby. Zowel in positieve als in negatieve zin... Dit waren de 5 meest memorabele optredens van CR7.

  1. FA Cup-held in 2004

  Het tweede optreden van Cristiano Ronaldo in de Manchester derby was een schot in de roos. De Portugese - toen nog - ruwe diamant won met zijn ploeg overtuigend de 5e ronde van de FA Cup tegen met 4-2.

   

  In de wedstrijd was een hoofdrol weggelegd voor Ronaldo. Met een strakke voorzet vanaf de rechterflank schotelde hij Van Nistelrooy de 2-0 voor, waarna hij op aangeven van Giggs de derde treffer van de avond binnenduwde.

   

  Manchester United stootte dat jaar door naar de finale van de FA Cup tegen Millwall. Die won de ploeg van Sir Alex Ferguson overtuigend met 3-0 dankzij een goaltje van... Cristiano. 

  Een jeugdige Ronaldo viert zijn doelpunt in 2004.

  2. Rood en pijnlijk verlies in 2006

  In de Manchester derby van januari 2006 stonden de zenuwen strak gespannen. Zo ook bij de toen 20-jarige Cristiano Ronaldo.

   

  Nadat City-verdediger Stephen Jordan uitpakte met een stevige charge op de Portugees, zocht Ronaldo eigenhandig vergelding. Het gevolg: een wilde tackle op Andy Cole in minuut 66, wat CR7 rood opleverde.

  De scheids geeft hier rood, maar moet de fase nog eens bekijken. Ronaldo komt nog niet in de buurt van Andy Cole.

  Sir Alex Ferguson

  "De scheids geeft hier rood, maar moet de fase nog eens bekijken", zei Sir Alex Ferguson na de wedstrijd. "Ronaldo komt nog niet in de buurt van Andy Cole."

   

  De wedstrijd eindigde op een pijnlijke 3-1-nederlaag. Toen het laatste fluitsignaal klonk, zat Ronaldo al fris gewassen in de tribune.

  Een misnoegde Ronaldo moet het veld verlaten.

  3. Eerherstel later dat jaar

  Fast forward naar december van datzelfde jaar. Een geprikkelde Ronaldo staat aan de aftrap in Old Trafford. Al na 6 minuten heeft hij eerherstel beet. Met een splijtende bal zet hij Rooney op weg naar een vroege voorsprong.

   

  6 minuten voor tijd zijn de rollen omgedraaid en legt Ronaldo de eindstand vast op aangeven van Rooney. Een halve volley bezegelt het lot van Manchester City, dat met 3-1 de boot ingaat tegen de stadsrivaal.

   

  Cristiano Ronaldo? Die is dolgelukkig met zijn titel van Man van de Match.

  Matchwinnaar Ronaldo zorgt voor een stralende glimlach bij United-fans.

  4. Matchwinnaar in 2007

  Enkele maanden na de triomf in eigen huis, gaat United op bezoek bij de stadsrivaal. Ronaldo - ondertussen uitgeroepen tot Speler van het Jaar in Engeland - voetbalt op een wolk.

   

  Met zijn gekende overstapjes leidt hij de City-verdediging om de tuin en dwingt hij een penalty af. Die zet de Portugees zelf om. Meteen ook goed voor de beslissing in de wedstrijd, want het bleef bij die 0-1.

   

  De supporters van Manchester City namen Ronaldo flink op de korrel. Met een ludieke actie toonden ze dat ze niet opgezet waren met de zchwalbes van de aanvaller. Gemiddeld scoorde CR7 5,95 op 10 voor zijn fopduiken die wedstrijd.

  Fans van Manchester City geven Ronaldo scores voor zijn fopduiken.

  5. Geel + geel = rood

  We spoelen door naar 30 november 2008. Op bezoek bij Manchester City rekent United op Ronaldo, Rooney en Berbatov om voor de goals te zorgen. Maar scoren. Neen, dat lukt die dag niet voor de Portugese superster.

   

  Cristiano Ronaldo laat zich wel gelden in de partij. Wanneer Shaun Wright-Phillips met de bal aan de haal gaat, komt de vleugelspeler tussen met een stevige tackle. Geel, oordeelt Howard Webb, die daarvoor een cynisch applausje ontvangt van Ronaldo.

   

  Bij een hoekschop in de tweede helft slaat de aanvaller van United de bal uit de lucht. De Engelse scheids merkt het op en presenteert hem zijn tweede gele karton. Tot grote verontwaardiging van Ronaldo, die vroegtijdig mag gaan douchen.

  Ronaldo kan zijn ogen niet geloven.