BEKIJK: Luca Brecel is een maatje te klein voor indrukwekkende Ronnie O'Sullivan

  Luca Brecel (archief) moest zijn meerdere erkennen.

  Luca Brecel heeft zich niet kunnen plaatsen voor de halve finales van de English Open. Hij was in zijn kwartfinale kansloos tegen Ronnie O'Sullivan, die won met 5-1. Onze landgenoot kwam eigenlijk nooit echt in het stuk voor.

  Brecel (26) kreeg met O'Sullivan (45) een absolute snookerlegende tegenover zich in de kwartfinales van de English Open in Milton Keynes.

   

  Onze landgenoot, met opvallend stijlvolle schoenen, kwam er niet aan te pas tegen de zesvoudige wereldkampioen. Enkel in het derde frame kon hij het laken naar zich toetrekken met een break van 94, alle anderen gingen kansloos verloren tegen "The Rocket".

   

  Brecel kreeg een "vintage" O'Sullivan tegenover zich en daar zijn nu eenmaal weinig spelers tegen opgewassen. De nummer drie van de wereld mikte maar liefst 96% van zijn aanvallende ballen binnen. Een waanzinnig percentage. 

   

  In de halve finales neemt de winnaar van 2017 het op tegen de winnaar van het duel tussen de Schot John Higgins en de Chinees Yan Bingtao. Het is zijn 84e halve finale in een rankingtoernooi.

  De cijfers:

  Ronnie O'Sullivan (Eng/3) - Luca Brecel (Bel/46) 5-1  139(54, 85)/0, 97(56)/0, 0/94(94), 73(69)/0, 72-22, 91(90)-1

  Enkele hoogtepunten van de wedstrijd: