Anderlecht doet in beroep één wedstrijd af van de schorsing van Murillo

  Murillo werd tegen OHL met rood van het veld gestuurd na een slag tegen Dewaest.

  Michael Murillo zal de komende twee wedstrijden van Anderlecht vanuit de tribune moeten volgen. Dat is zijn straf voor de slag die hij uitdeelde aan Sébastien Dewaest in de wedstrijd tegen OHL. 

  In tegenstelling tot Ashimeru deed het Bondsparket van de voetbalbond Murillo wel een schorsingsvoorstel na zijn rode kaart tegen OHL. Het eiste vier speeldagen schorsing en een boete van 3.500 euro.

   

  Anderlecht ging in beroep tegen die uitspraak, vandaag besliste het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal dat de Panamese rechtsachter drie wedstrijden geschorst wordt, waarvan twee effectief. Hij moet ook een boete van 2.500 euro betalen.

   

  Ook tegen deze beslissing kan de recordkampioen nog in beroep gaan. Als het dat doet kan Murillo zondag wel in actie komen in de topper tegen Antwerp. 

   

  Als het dat niet doet, mist de verdediger niet alleen de wedstrijd op de Bosuil, maar ook die tegen KV Kortrijk (21/11). Trainer Vincent Kompany was overigens niet mals voor zijn speler na de rode kaart. "Dit is onacceptabel", zei hij na de 2-2 tegen OHL.

  De rode fase met Murillo:

  Lees ook: