"België werd niet serieus genomen als boksland, dat is nu veranderd"

  Victor Schelstraete verbijt zijn ontgoocheling na zijn verloren halve finale.

  Victor Schelstraete heeft de finale net niet gehaald op het WK boksen. Zijn bronzen plak is wel de allereerste medaille ooit voor een Belg. De 25-jarige Gentenaar is er dan ook erg trots op. "Ik ben nog hongeriger geworden om te presteren, Parijs 2024 is nu mijn grote doel."

  "Braziliaan was niet beter, wel frisser"

  Brons op het WK boksen, welk gevoel overheerst dan: ontgoocheling of toch trots? "Ik ben uiteraard wel ontgoocheld, maar toch ook blij met een medaille", zei Victor Schelstraete na zijn verloren halve finale tegen de Braziliaan Keno Machado.

   

  "Vandaag was mijn tegenstander niet per se beter, maar wel frisser. De volgende keer dat we mekaar terugzien, zal ik hem zeker terugpakken. Maar ik ben heel trots op het parcours dat ik hier heb afgelegd: 100%."

   

  Schelstraete miste dus wat energie om de finale te halen? "De afgelopen drie kampen waren erg zwaar en eisten een hoge tol. Het vuur was er daardoor een beetje uit bij mij in de halve finale. Vooral tegen de Engelsman ben ik gisteren heel diep moeten gaan, het was echt oorlog. Daardoor had ik vandaag net dat tikkeltje vuur niet meer in mij."

   

  Een knock-out zat er niet meer in? "Ik was te vermoeid, maar ik weet wat ik moet doen om hem de volgende keer te verslaan. In de eerste twee rondes raakte ik gewoon niet bij hem. Mijn energie was op. In de derde ronde maakte ik wel het spel en kreeg ik hem wel in de touwen. Als we de volgende keer de draad weer oppikken, dan zal het anders zijn."

  "België is een land dat niet serieus genomen werd"

  Hoe kijkt Schelstraete terug op zijn WK? "Ik ben naar Belgrado gekomen als de underdog, zoals elke Belg. We zijn een land dat niet serieus wordt genomen en dat was na de eerste wedstrijd meteen veranderd", weet de 25-jarige Gentenaar.

   

  Brons is de beste prestatie ooit van een Belg op het WK boksen. "Dat klinkt heel erg goed. Ik vind het top. Ik ben er zelf heel erg trots op. Ik droom nu van de Olympische Spelen. Tokio heb ik jammer genoeg gemist, nu wil ik het nog eens proberen. Parijs 2024 wordt mijn doel."

   

  "Ik ben nog hongeriger geworden om te presteren. Ik voel me ook heel goed bij de cruisergewichten. Ik hoop dat de structuur in België nu wat kan verbeteren. Iedereen heeft nu gezien dat het toch mogelijk is voor het "kleine België" om toch te presteren."

  Iedereen heeft nu gezien dat het toch mogelijk is voor het "kleine België" om toch te presteren.

  Victor Schelstraete