Luca Brecel heeft goeie vorm te pakken en haalt 1/8e finales op English Open

  Luca Brecel blijft op dreef op de English Open snooker. Ten koste van de Chinees Li Hang heeft hij zich voor de 1/8e finales geplaatst.

  Het was nog maar de tweede ontmoeting tussen Luca Brecel en Li Hang, die enkele plaatsen hoger op de ranglijst staat. In 2017 trok Brecel op het China Championship aan het langste eind na een spannende halve finale (6-5).

   

  Zo spannend werd het op de English Open niet. Na een vlotte winst van de eerste frame, maakte Li nog wel gelijk, maar daarna was het al Brecel wat de klok sloeg. Met onder meer een break van 84 bezegelde hij de match: 4-1.

   

  In de 1/8e finales neemt Brecel het op tegen de Schot Patrick Fraser, die ex-wereldkampioen Shaun Murphy met 4-2 aan de kant schoof. Als Brecel ook die match overleeft, wacht hem mogelijk een kwartfinale tegen Ronnie O'Sullivan.