Geen finale voor Victor Schelstraete op het WK boksen voor amateurs

  Victor Schelstraete applaudisseert sportief voor Keno Machado.

  Victor Schelstraete is er niet in geslaagd de finale te bereiken bij de cruisergewichten op het WK boksen voor amateurs. In de halve finale was de Braziliaan Keno Machado over 3 ronden te sterk. Schelstraete was voor de kamp al zeker van de bronzen medaille.

  Victor Schelstraete had zich met winst in de kwartfinales al verzekerd van minstens een bronzen medaille, als eerste Belg ooit op het WK voor amateurs. Maar hij was nog hongerig voor meer.

   

  De Braziliaan Keno Machado was op de Olympische Spelen (waarvoor Schelstraete zich niet kon kwalificeren) nog goed voor een 5e plaats. Beide boksers bekampten elkaar met open vizier, maar in de eerste twee ronden was het duidelijk dat Machado vaker rake klappen kon uitdelen.

   

  Omdat Machado al 2 ronden achter zijn naam had staan, wist hij dat hij de 3e ronde enkel hoefde te overleven. De Braziliaan ging het gevecht grotendeels uit de weg, Schelstraete zocht tevergeefs naar de knock-out. De jury gaf die laatste ronde ook nog aan Machado waardoor het nog een klinkende 5-0-zege werd.

   

  Meteen na de kamp vielen beide boksers elkaar in de armen. Schelstraete applaudisseerde ook sportief toen de scheidsrechter Machado tot winnaar uitriep. Machado vierde zijn finaleplaats met een dansje.

  Herbekijk de kamp van Victor Schelstraete

  Schelstraete: "Heel trots op mijn afgelegde parcours, maar het vuur was er beetje uit vandaag"