Brys, Wauters, Dohmen ...: ontdek onze nieuwe 12-koppige Atletencommissie

  Alle Belgische atleten mogen zich tot de nieuwe atletencommissie keren.

  Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) heeft vandaag de samenstelling van de nieuwe Atletencommissie bekendgemaakt. Twaalf atleten zullen in de nieuw samengestelde commissie zetelen. "We willen kansen geven aan elke atleet", vertelt Tim Brys.

  1. Tim Brys (roeien)
  2. John-John Dohmen (hockey)
  3. Karin Donckers (paardrijden)
  4. Jasper Lefevere (judo)
  5. Claire Michel (triatlon)
  6. Emma Plasschaert (zeilen)
  7. Jens Schuermans (mountainbike)
  8. Elliot Van Strydonck (hockey) 
  9. Jorre Verstraeten (judo)
  10. Laura Waem (gymnastiek)
  11. Ann Wauters (basketbal)  
  12. Elfje Willemsen (bobslee)
   
  De nieuwe 12-koppige atletencommissie is gevormd en zal vier jaar lang waken over de rechten en de belangen van de atleten. Het neemt ook de taak op zich om aanbevelingen voor de atleten -indien nodig - te formuleren.   
   
  De nieuwe voorzitter en de twee ondervoorzitters zullen door de Atletencommissie nog aangeduid worden tijdens hun eerstkomende vergadering. De nieuwe voorzitter zal net zoals in het verleden deel uitmaken van de raad van bestuur en van het bureau van de raad van bestuur van het BOIC.

  Yuhan Tan, die de voorbije vier jaar voorzitter was van de Atletencommissie, geeft de fakkel dus door. De veelvuldig Belgische kampioen badminton blijft wel betrokken bij de Atletencommissie als lid van het Atletencomité van het Wereldantidopingagentschap WADA.

  Brys en Michel aan het woord: "Ik wil een aanspreekpunt zijn"

  Triatlete Claire Michel en roeier Tim Brys lieten alvast weten dat ze klaar zijn voor hun nieuwe rol. De twee olympiërs maakten al meteen duidelijk dat ze het belang van de atleet behartigen. 

   

  "Zolang de rechten en de belangen van de atleten voorop staan, ligt er een zeer bemoedigende toekomst voor Team Belgium in het verschiet", reageert Claire Michel. 


  "Sport in het algemeen en de olympische beweging in het bijzonder zijn voortdurend aan het evolueren. Het is dus belangrijk om een perspectief voor ogen te hebben om de actuele noden te verdedigen."    

  Het is belangrijk dat elke atleet de mogelijkheid krijgt om zijn talenten te ontplooien

  Tim Brys

  "Ik wil graag iets doen met mijn kennis en ervaring", vertelde ook Tim Brys. "Vanuit een kleine sport uitgroeien tot een olympische atleet is een uitdaging. Het is belangrijk dat elke atleet de mogelijkheid krijgt om zijn talenten te ontplooien, ook met beperkte middelen."


  "Ik wil een aanspreekpunt zijn voor iedere atleet die op bepaalde limieten stoot en niet weet hoe hij of zij verder moet gaan in een carrière. Atleten moeten weten welke mogelijkheden er bestaan om toch uit te groeien tot absolute kampioenen."