Clement heeft dubbel gevoel na "zure" nederlaag: "4-1 toch een overdreven score"

  Philippe Clement schudt handen met collega Pep Guardiola.

  Philippe Clement is noch gelukkig, noch misnoegd over de wedstrijd in Manchester. De T1 van Club deelde op de persconferentie zijn tevredenheid over de ploegprestatie, maar voelde dat er meer in zat. "Wij hadden de kans op 1-2 en een minuut later incasseren we zelf een goal. Dat is zuur", vond Clement.

  Philippe Clement zag beterschap bij Club Brugge. Hij had stiekem op meer gehoopt tegen grootmacht Manchester City. "De ploeg heeft veel beter gepresteerd dan in de thuiswedstrijd. We hebben daar goede lessen uit getrokken."

   

  We gaven weinig weg, maar speelden met het lef om te voetballen en kansen te creëren", blikte Clement tevreden terug. "In de tweede helft volgde het kantelpunt. Wij hadden de kans op 1-2 en een minuut later incasseren we zelf een goal. Dat is zuur." 

   

  "Op het einde van de rit is 4-1 een overdreven score, maar over het algemeen verdiende Manchester City zeker te winnen en ben ik tevreden van de evolutie die mijn ploeg doormaakte."

  We gaan een derde stunt nodig hebben om punten te halen tegen Leipzig.

  Philippe Clement

  In Duitsland hield Leipzig PSG op een 2-2-gelijkspel. Een belangrijk punt voor de Duitse vicekampioen, die bij winst in Brugge weer helemaal in de running is voor een Europa League-ticket. 

   

  "Leipzig bewijst door een punt te halen tegen PSG dat het een erg goede ploeg is", wist Clement. "Het wordt dan ook een harde strijd voor het EL-ticket."

   

  "Voor de huidige campagne zei ik heel ambitieus dat ik drie stunts wou zien. Tot hiertoe hebben we 2 stunts volmaakt. De derde stunt gaan we nodig hebben om punten te halen tegen Leipzig." 

   

  "Ik ben dan ook blij dat we het voor eigen publiek mogen proberen, want onze twaalfde man zal ons veel energie geven", voegde de trainer van Club nog toe.

  Lees ook: