"Ronaldo is voor ons wat Michael Jordan was voor de Chicago Bulls"

  Ole Gunnar Solskjaer vergelijkt de impact van Ronaldo met die van Michael Jordan.

  Dat Cristiano Ronaldo na zijn prestatie gisteren tegen Atalanta lof zou krijgen, dat stond buiten kijf. Maar Ole Gunnar Solskjaer vergeleek de Portugees met een van de grootste sporters aller tijden: Michael Jordan.

  Cristiano Ronaldo bewees in Bergamo opnieuw zijn waarde voor Manchester United. De Portugese veteraan maakte de 1-1 op slag van rust en bezorgde zijn ploeg een belangrijk punt met de gelijkmaker in de extra tijd.

   

  Ronaldo is van levensbelang voor United in de Champions League, hij scoorde ook al in de comebackzeges tegen Villarreal en Atalanta thuis. Volgens Solskjaer heeft de spits dezelfde impact op United als Michael Jordan op de Chicago Bulls.

   

  "We hebben allemaal onze rol en Cristiano is een van onze leiders, maar dat is wat hij nu eenmaal doet: scoren", vertelde de Noor. "Hij staat er op de momenten dat het team hem nodig heeft en ik denk dat de Chicago Bulls het ook niet erg vonden dat ze Jordan in de ploeg hadden."

   

  "Soms hebben teams bepaalde spelers en dat is waarom ze spelen voor Manchester United of waarom ze kampioenen zijn bij de Chicago Bulls. Ze staan gewoon op wanneer het nodig is."

  Ronaldo keerde na jaren bij Real Madrid en Juventus afgelopen zomer terug bij Manchester United. Hij scoorde dit seizoen al 9 keer, waarvan 5 keer in de Champions League.


  Michael Jordan wordt aanzien als een van de grootste sporters aller tijden. In de jaren 90 werd hij 6 keer NBA-kampioen met de Chicago Bulls. Tussen twee reeksen van 3 titels stopte hij even met basketballen om een baseballcarrière te proberen.

  Bekijk de goal van Ronaldo in de extra tijd:

  Lees ook: