meest recent

Van 3-1 naar 3-5 : Club Brugge stunt tegen City in Youth League na dol slot

wo 3 november 2021 15:56

De U19 van Club Brugge blijven furore maken in de Youth League. Tegen Manchester City maakten ze een dubbele achterstand volledig goed in de laatste twintig minuten. Cisse Sandra was de drijvende kracht achter de ommekeer met twee goals, in het slotkwartier trof Club nog drie keer raak. Eindstand: 3-5.

Een stunt van formaat.

Na een draw in de heenmatch - net als tegen PSG - klopten de U19 van Club Brugge hun leeftijdsgenoten van Manchester City.

Vooral de manier waarop was bijzonder straf.

City, met Romeo Lavia in de basis, kwam al na twaalf minuten op voorsprong via James McAtee. Kort na rust leek de Engelsman de boeken volledig dicht te doen voor blauw-zwart met een tweede treffer.

Maar Club toonde veerkracht. Cisse Sandra scoorde op het uur de aansluitingstreffer, die evenwel meteen uitgewist werd door hattrickheld McAtee.

De ultieme climax

Opnieuw plooide blauw-zwart niet. Met een heerlijke solo scoorde Sandra de 3-2. En vier minuten later bracht Engels Club NXT zelfs op gelijke hoogte vanop elf meter.

Voldaan toonden de youngsters van Club zich niet met een punt. Eerst kwam Sandra dicht bij de 3-4, maar de thuisdoelman pakte uit met een uitstekende reflex.

Het was uitstel maar geen afstel. Vijf minuten voor tijd zorgde Lynnt Audoor voor het delirium. De 3-5 van Mathis Servais - na een uitstekende counter - was de ultieme climax.

Zou het de A-ploeg straks kunnen inspireren?

Club NXT staat na vier speeldagen gedeeld aan de leiding met PSG - beide ploegen tellen acht punten. City telt vijf stuks.

Doelpunten: 12' 1-0 McAtee, 49' 2-0 McAtee, 61' 2-1 Sandra, 65' 3-1 McAtee, 70' 3-2 Sandra, 74' 3-3 Engels, 84' 3-4 Audoor, 90' 3-5 Servais

BEKIJK: De jonge Club-spelers bouwen een feestje voor de fans