Johan Van Herck: "Ontgoocheld, maar ik zal Elise (Mertens) niet met de vinger wijzen"

  Kapitein Johan Van Herck staat Elise Mertens bij in de Billie Jean King Cup.

  In de Billie Jean King Cup beet België in het zand tegen Australië. "Uiteraard zijn we ontgoocheld, want we hadden de ambities om de halve finales te spelen. Dat kan natuurlijk nog altijd", reageert kapitein Johan Van Herck.

  "Het ontbrak Minnen aan ervaring in de 3e set"

  In het eerste duel met Australië ging Greet Minnen (WTA-70) in 3 sets onderuit tegen Daria Gavrilova (WTA-412). 

   

  "In de 3e set ontbrak het Greet aan ervaring om de wedstrijd naar zich toe te trekken", analiseert Van Herck. "Greet heeft de kansen gekregen in de 3e set."

   

  "Je mag niet vergeten dat Gavrilova 4 jaar geleden nog de nummer 20 van de wereld was. Dit seizoen was ze lang out door een achillespeesblessure."

  "Nederlaag Mertens is ook mijn verantwoordelijkheid"

  Elise Mertens (WTA-18) ging vooral in de 3e set kopje-onder tegen Storm Sanders (WTA-131). Onze landgenote kreeg 6-0-cijfers aangesmeerd in die beslissende set.

   

  "In de 3e set speelde Sanders op een enorm hoog niveau. Kon Elise beter gespeeld hebben? Uiteraard. Ze heeft haar kansen niet gegrepen."

   

  "Dit was een zure nederlaag, maar ik zal Elise niet met de vinger wijzen. Het was evengoed mijn verantwoordelijkheid om haar weer in de wedstrijd te brengen en de situatie om te keren. Maar ik ben daar niet in geslaagd", zegt Van Herck.

   

  "We zullen de wedstrijd nog bespreken en kijken wat de oplossing kan zijn om in de toekomst beter te doen."

  "Halve finale is nog altijd mogelijk"

  Mertens en Minnen redden de eer door het afsluitende dubbelspel naar hun hand te zetten.

   

  "Uiteraard zijn we ontgoocheld met de 2-1-nederlaag tegen Australië", zegt Van Herck. "We hadden de ambitie om de halve finales te spelen. Dat kan natuurlijk nog altijd."

   

  Enkel als Wit-Rusland donderdag met 2-1 wint tegen Australië, maakt België nog kans op de halve finales.

   

  "Australië is normaal gezien favoriet tegen Wit-Rusland, maar in een landencompetitie krijg je soms verrassende resultaten", weet Van Herck.