Grote ronde voor Iserbyt? "Gesprekken lopen: een topper moet je soigneren"

  Eli Iserbyt was ook in de Koppenbergcross onklopbaar.

  8 overwinningen in 12 veldritten, slechts 1 keer niet op het podium... Eli Iserbyt is dit seizoen ongenaakbaar in het veld. Dringt een uitstap naar de weg - bijvoorbeeld een grote ronde - zich op? "Als Eli interesse zou hebben, kijken we om de ploeg procontinentaal te maken", zegt manager Jurgen Mettepenningen.

  De grootste uitdager van Eli Iserbyt dit seizoen lijkt Quinten Hermans, die de vruchten plukt van zijn wegseizoen. Hij reed niet alleen de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik, maar maakte ook zijn debuut in de Giro. Een avontuur dat ook Eli Iserbyt moet overwegen?

   

  "We mogen niet vergeten dat Quinten Hermans twee jaar geleden al heel sterk was", zegt Jurgen Mettepenningen, manager van Pauwels Sauzen-Bingoal. "Vorig jaar was hij niet op niveau door een blessure."

   

  "Maar Eli is misschien wel iemand die een grote ronde zou kunnen gebruiken om zijn motor te vergroten. De vraag is hoe ver we moeten meegaan in dat verhaal. En in welke mate wil Eli dat zelf?"

   

  "Als Eli zou aangeven dat hij een grote ronde wil rijden, dan zijn we geïnteresseerd om de ploeg procontinentaal te maken. Maar dan moeten onder meer Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck ook meegaan in dat verhaal."

   Eli is een topper en die moet je soigneren. Als hij aangeeft dat hij die stap wil zetten, dan moet je er aandacht aan besteden.

  Mettepenningen windt er geen doekjes om: die gesprekken vinden nu al plaats. "Het is niet omdat je een procontinentale ploeg bent, dat je morgen zomaar de Ronde van Italië kan rijden. Zo gemakkelijk gaat het niet gaan."

   

  "Maar de gesprekken zijn ingezet. Eli is een topper en die moet je soigneren. Als hij aangeeft dat hij die stap wil zetten, dan moet je er aandacht aan besteden. En dan zullen we met onze sponsors bekijken hoe ver we kunnen meegaan in dat verhaal."

   

  Is een uitleenbeurt van Iserbyt tijdens de zomer dan geen tussenoplossing? "Dat zou zomaar kunnen, maar ik ben er geen grote voorstander van", besluit Mettepenningen. "Dan neem ik het liever zelf in handen en kijk ik zelf hoe ver we met onze eigen structuur kunnen raken."

  "Op bepaalde parcoursen op de weg heeft Iserbyt kans om uit te blinken"

  De bal ligt dus in het kamp van Eli Iserbyt. In onze podcast De Tribune werd de Europese kampioen veldrijden aangemoedigd om wat meer uitstapjes naar de weg te overwegen. Of waarom niet naar het mountainbike? 

   

  "Als hij op de weg rijdt, doet hij het vaak behoorlijk. Zo zat hij vorig jaar in de uitgebreide kopgroep op het BK, die tot het einde mee is gegaan", herinnerde Wim De Coninck zich.

   

  "Op bepaalde parcoursen heeft hij de mogelijkheden om uit te blinken. Een kasseistamper zal hij nooit worden, maar bergop moet hij met zijn lichtgewicht en zijn grote vermogen iets kunnen betekenen."

   

  Het antwoord zal van Iserbyt zelf moeten komen, zoals Mettepeninngen al aangaf. "Misschien moet Iserbyt ook eens aan mountainbike denken als hij de weg niet ziet zitten. Als je ziet wat hij in de modder en bergop deed op de Koppenberg", hintte Carl Berteele.

  Mettepenningen: "Eli is een topper en die moet je soigneren"

  Download de podcast van De Tribune

  Lees ook: