Exact 1 jaar na vertrek bij Genk onthult Jess Thorup waarom hij als dief in de nacht België verliet

  Jess Thorup tijdens zijn verrassende voorstelling bij FC Kopenhagen.

  Hoe zou het nog zijn met Jess Thorup? Exact één jaar geleden sloeg de Deense coach iedereen met verstomming door Racing Genk al na 39 dagen in te wisselen voor FC Kopenhagen. Dat hij daarover de spelersgroep niet inlichtte, schoot bij velen in het verkeerde keelgat. In een interview onthult Thorup nu waarom dat niet kon.

  Flashback naar een jaar geleden.

   

  Jess Thorup, eerder ontslagen bij AA Gent, verlaat na amper 5 wedstrijden Racing Genk om in eigen land bij FC Kopenhagen aan de slag te gaan.

   

  Het bestuur en de spelers van Racing Genk zijn met verstomming geslagen. Onder meer sterkhouder Theo Bongonda haalt zwaar uit: "Thorup heeft geen “ballen” genoeg gehad om ons iets te vertellen. Het is misschien wel een goede trainer, maar ik ben ontgoocheld in hem als persoon."

  Doordat FC Kopenhagen een beursgenoteerd bedrijf is, mocht ik niks zeggen tegen de spelers van Genk. Het had de koers van het aandeel kunnen beïnvloeden.

  Jess Thorup

  Bij Thorup ligt dat afscheid in mineur nog altijd zwaar op de maag. In een interview met het Deense "Offside" vertelt de coach nu waarom het voor hem onmogelijk was om zijn overgang vroeger mee te delen.

   

  "Omdat FC Kopenhagen een beursgenoteerd bedrijf is, was het verboden om iets te zeggen tegen de mensen van Racing Genk. Het zou namelijk de koers van het aandeel zwaar kunnen beïnvloeden. Ik had heel graag voor de spelers gestaan om hen te kunnen uitleggen waarom ik vertrok."

   

  "Jammer genoeg heb ik de kans niet gekregen. Alleen op zondag tegenover het bestuur heb ik dat kunnen doen. Daar heb ik nog altijd spijt van."

  Thorup eindigde vorig jaar derde met FC Kopenhagen. Dit seizoen kreeg de trainer al heel wat tegenwind na een vroege bekeruitschakeling en drie competitiematchen zonder zege. De club uit de hoofdstad staat momenteel tweede op zes punten van leider Midtjylland.