Vanzeir in Extra Time: "Speel met schoenzolen als scheenbeschermers"

  Na de 13e speeldag kwam Dante Vanzeir langs in de studio van Extra Time. De spits van revelatie Union vertelde er over zijn eigen ambities en die van zijn ploeg en hij had het samen met de andere analisten ook over zijn connectie met Deniz Undav in de spits. En ook zijn opmerkelijke scheenbeschermers kwamen ter sprake.

  Undav-Vanzeir: het meest succesvolle duo in 1A

  Union won afgelopen weekend gevleid met 0-2 op het veld van Gent. Akkoord? "We hebben wel afgezien in die 1e helft", gaf Vanzeir toe. "Als het 5-2 zou gestaan hebben, hadden we niets te zeggen." Vanzeir scoorde wel de opener voor zijn club, opnieuw op aangeven van Undav. Het is al de 6e assist van de Duitser op Vanzeir.

   

  Was die connectie er vanaf training 1? "Neen, helemaal niet. Ik wist dat we complementair zouden zijn, maar in het begin van het seizoen speelde ik op de flank en hij als spits. En na 3 of 4 matchen hebben we het systeem veranderd. En toen werd het wel duidelijk dat we elkaar makkelijk vonden."

   

  Hebben ze daarvoor met Mazzu moeten spreken? "Voor ik naar Union kwam, heb ik daar met hem al over gesproken. Ik denk dat ik beter rendeer als 2e spits, maar hij wou me toch liever op de flank in een vrije rol. Maar we hadden de ploeg voor een 3-5-2. En dan hebben we samen gepraat met de groep. Mazzu is daar heel open in."

  We spreken Engels met elkaar en de taal van het voetbal.

  Dante Vanzeir over Undav

  En nu zijn ze dus het dodelijkste duo. "We spreken Engels tegen elkaar en voetbaltaal. Ook naast het veld klikt het en halen we voortdurend fratsen uit."


  "Is het belangrijk dat het goed afwisselt en dat het in evenwicht blijft tussen jullie twee, het aantal goals en assists?", vraagt Vandenbempt zich af.


  "Het is niet bewust, maar we lachen er wel vaak om. Als ik scoor, scoort hij niet in die match en omgekeerd. En dat willen we veranderen."

  Vanzeir: "Ik speel met schoenzolen als scheenbeschermers"

  Aan het begin van de uitzending kwam Vanzeir ook met een weetje. Hij speelt met schoenzolen als scheenbeschermers. "Gewoon van een voetbalschoen. Ik heb steunzolen, dus dat is makkelijk. Ik knip die dan in twee."

   

  "Het is niet ideaal als bescherming, maar daar moet iets steken. Ze controleren niet echt wat. Ik weet dus niet echt of het mag of niet. Dat is gewoon heel licht, je voelt dat niet en het verschuift ook niet."

   

  "Gewone scheenlappen zijn ook al licht, maar die zijn zo een beetje plastic of rubberachtig. En dat trekt soms aan mijn haren. Die zolen niet. Ik doe daar dan wat tape rond. Ondertussen is het ook gewoon een gewoonte."

   

  Vanzeir is niet de enige voetballer die het doet. "Ik denk bijna 50 procent."

  Vanzeir: "Mathematisch zijn we nog niet zeker van het behoud"

  Vanzeir: "We hebben niet echt een brede kern"

  De vraagjes aan Dante Vanzeir: