Ga naar de inhoud

meest recent

Anderlecht schakelt titelverdediger Gent uit in vroege bekertopper

 ma 1 november 2021 17:19
Tessa Wullaert (archief).

Gent, winnaar van de Beker van België in 2019, heeft de 1/8e finales dit jaar niet overleefd. Het was niet opgewassen tegen landskampioen Anderlecht en verloor in eigen huis met 0-3. De paars-witte goals kwamen van Wullaert, Maximus en Vatafu.

Geen bekertoernooi tijdens de coronamaanden bij de vrouwen en dus was Gent nog steeds titelhouder. Maar de ploeg van trainer Dave Mattheus zal die titel niet verlengen. Het botste in de 1/8e finales al op Anderlecht.

 

Net voor de rust opende Tessa Wullaert de score voor de bezoekers en niet veel na de pauze was het raak voor Maximus. Vatafu legde de eindcijfers vast.

 

"Ons bekeravontuur eindigt te vroeg na pech bij de loting", schreef Gent achteraf op haar sociale media. "Eervol onderuit tegen de landskampioen."

 

Opvallend, eerder dit weekend had Gent B zich wel kunnen plaatsen voor de volgende ronde.

1/8e  finales
KRC Genk A RFC De Liège 7-0
Club Brugge YLA KRC Genk B 5-1
OH Leuven A Standard Luik B 3-1
A.S.E De Chastre A Wolvertem Morchtem A 2-0
Zulte Waregem A KVK Tienen A 2-0
KAA Gent B Standard Luik C 2-0
KV Mechelen A Standard Luik A 0-5
KAA Gent A Anderlecht A 0-3
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: