Van den Brom neemt het op voor collega Dury: "Onrespectvol naar mens en trainer toe"

  Francky Dury kreeg opnieuw kritiek van het Essevee-publiek.

  De ene ontsnapte uit de crisis, de andere belandde er weer vol in. Door de zware nederlaag van Zulte Waregem tegen Racing Genk werd Francky Dury weer onder vuur genomen door een deel van de eigen fans. John van den Brom verdedigde zijn collega: "Het lijkt wel alsof hij de voorbije tien jaar niks gepresteerd heeft."

  "Soms lijkt het alsof Francky niets gepresteerd heeft de voorbije 10 jaar"

  Geen job zo volatiel als die van trainer in de Belgische eerste klasse.

  De voorbije weken pakten donkere wolken samen boven John van den Brom, na vijf opeenvolgende nederlagen. Door monsterzeges in de beker en vandaag tegen Zulte Waregem klaarde de hemel evenwel weer op.

   

  Francky Dury overleefde bij Essevee eerder een flinke storm na een bijzonder zwak seizoensbegin. Alleen kreeg hij vanmiddag alweer vol de wind van voren door een deel van het publiek. Opnieuw vielen er "Dury Buiten"-gezangen te horen, vergezeld van boegeroep en fluitconcerten.

   

  Van den Brom nam het na afloop op voor zijn collega: "We hebben in het verleden al vaak tegen elkaar gestreden", begon de Nederlander. "Zo hadden we al een mooie wedstrijd om het kampioenschap (in 2013, red.). Soms lijkt het alsof hij de voorbije tien jaar niks gepresteerd heeft."

  Laat ons alsjeblieft uitgaan van de kwaliteiten van mensen en coaches.

  John van den Brom

  "Ik vind dat - zoals hij zelf ook zegt - onrespectvol naar de persoon en trainer Francky Dury toe. Laat ons alsjeblieft uitgaan van de kwaliteiten van mensen en coaches. Het gaat ook niet om mij en Francky alleen. Als je zo lang meedraait, weet je wat er moet gebeuren. De stap om eruit te komen, is vaak net zo makkelijk als hoe je erin bent beland. Je hebt vertrouwen van de club en spelers nodig."

  De opluchting was overigens van het gezicht van Van den Brom af te lezen na de eerste zege in vier competitiematchen. "Ik ben blij dat het elftal vertrouwen heeft gehouden in zichzelf. Als het draait, gaan alle ballen er weer in. Dit is een geweldig resultaat. Eentje dat we goed konden gebruiken. Het is wel niet zo dat alles nu weer koek en ei is, maar deze overwinning is belangrijk gezien de situatie waarin we zaten."

  Francky Dury: "Tanker zo snel mogelijk draaien"

  "We waren niet slecht begonnen", analyseerde Francky Dury de nederlaag. "Alleen verdedigden we niet scherp op een moment van Genk en viel die openingsgoal te makkelijk. Dat doelpunt net voor rust heeft ons achteraf gezien meer pijn gedaan dan bleek. We kwamen uit de kleedkamer en slikten drie goals op korte tijd. Dan is het game over tegen een ploeg zoals Genk."

   

  Voor het zoveelste seizoen op rij bevindt Zulte Waregem zich in een penibele situatie. Vindt Dury ook nu de oplossing? "De tanker zal wel draaien, maar het zal zo snel mogelijk moeten gebeuren."

   

  "Ik vind de reacties van het publiek logisch. Dat moet kunnen, zolang het met respect gebeurt. Het heeft op dit moment geen zin om te praten over mijn verdiensten uit het verleden. Misschien zijn we toen wel verwend geweest."

  Bekijk hieronder de volledige persconferentie

  Lees ook: