Ga naar de inhoud

Joren Dom geniet: "Seizoen van Beerschot is nu pas echt begonnnen"

Eindelijk kan Joren Dom lachen op het Kiel.

Eindelijk! De 13e speeldag leverde voor stamnummer 13 de eerste competitiezege van het seizoen op: 3-0 tegen Seraing. Middenvelder Joren Dom verwoordde het gevoel dat leefde: "Eindelijk en genieten, dat zijn de 2 woorden die deze avond typeren."

Beerschot staat nog steeds laatste met 5 op 39, 4 punten achter Cercle (een match minder) en 7 achter Seraing.

Dom weet dat de weg nog heel lang is, maar klinkt strijdvaardig na deze eerste overwinning: "Het was eindelijk hoe het moet zijn. Met agressieve druk en veel intensiteit in de wedstrijd. We hebben die mannen bij de keel gegrepen en dan zie je dat we vertrouwen krijgen, kansen creëren en ook doelpunten maken."

De sfeer in de kleedkamer na de match was fantastisch: "Dat was ook "eindelijk" en "genieten". Ik kijk er al een heel seizoen naar uit om eens muziek op te zetten in de kleedkamer en op de banken te gaan staan. Vandaag is dat eindelijk het geval. Ik hoop dat dit een bevrijding is voor ons en dat we dit wekelijks kunnen doen."

In aanloop naar de match tegen staartploeg Seraing werd gevreesd dat de druk te groot zou zijn. "Maar dat gevoel had ik niet. We zijn even op afzondering geweest en ik voelde daar ook niet heel veel druk bij de spelers. Ik voelde integendeel heel veel focus en concentratie. En dat was vanaf minuut 1 te zien. We waren de hele tijd de betere ploeg."

Ik hoop dat dit een bevrijding is en dat we dit wekelijks kunnen doen. We speelden al een heel seizoen onder ons niveau.

Joren Dom

"Eigenlijk is ons seizoen nu pas echt begonnen"

"Als we dit elke week kunnen brengen, denk ik niet dat wij het verdienen van op de laatste plaats te staan. Het is wel nog maar 1 wedstrijd dat we dit hebben kunnen doen. We weten nu in ieder geval hoe het moet."

De score had nog veel hoger kunnen zijn, want Beerschot creëerde heel wat kansen: "Eigenlijk wist iedereen dat dit in ons elftal zit. We waren vandaag de betere ploeg van Seraing. En we moeten eerlijk zijn: we hebben dit seizoen onder ons niveau gespeeld. Vandaag komt het er wel uit."

Defensief staat het ook beter: "Dat klopt, we hebben weinig kansen weggegeven."

"Het is nu kwestie van dit verder door te trekken. Eigenlijk is ons seizoen nu echt begonnen. Ik kijk nu al uit naar de match van volgende week." Dan moet Beerschot op bezoek bij Kortrijk.