Herentals eert volksheld Van Aert in gietende regen: "Wout fietst ook door weer en wind voor ons"

  Wout van Aert op het podium met zijn vrouw Sarah.

  Het perfecte weer voor een cross, allerminst voor een huldiging. Toch lachte Wout van Aert vandaag de tanden bloot tijdens een volksfeest ter ere van hem in zijn Herentals. De stad zette zijn wereldvedette in de bloemetjes voor alle straffe prestaties de voorbije jaren. Van Aert blikte ook al eens vooruit: "Begin december zal ik wat beginnen te crossen." 

  Regen zorgt voor matige opkomst voor volksfeest

  De weergoden vierden niet mee in Herentals.

   

  Net voor Wout van Aert het podium beklom, viel de regen nog wat harder uit de lucht. De omstandigheden hadden dan ook een impact op de opkomst. De verwachte duizenden waren een paar honderden.

   

  "Maar Wout fietst ook door weer en wind voor ons, dan trotseren wij dat ook voor hem", klonk het bij enkele dapperen.

   

  Van Aert zelf toonde zich bijzonder dankbaar voor de fans die opdaagden. De renner maakte een diepe buiging toen hij onder luid applaus op het podium kwam.

   

  Herentals wilde Van Aert eren voor de indrukwekkende prestaties die hij de voorbije jaren heeft neergezet. Samen met zijn vrouw Sarah werd hij in de bloemetjes gezet, onder meer met enkele filmpjes van bekende gezichten. Achteraf waren er enkele optredens om het feestje compleet te maken.

  Hoe lang ik in het veld te zien zal zijn, ligt nog niet vast.

  Wout van Aert

  Van Aert sprak ook even de pers toe over zijn planning de komende maanden. "Ik heb deze week met de ploeg bekeken hoe mijn komende jaar er zal uitzien. De klassiekers worden uiteraard een eerste belangrijk doel. En begin december zal ik ook al wat crossen - de bedoeling is toch om enkele mooie wedstrijden te rijden. Hoe lang ik in het veld te zien zal zijn, ligt nog niet vast."