Braziliaanse hooligans vernielen VAR-cabine op het veld

  Zelfs de VAR-cabine is niet meer veilig. Niet enkel in Europa, maar ook in Zuid-Amerika hebben de supporters de jongste weken een opvallend kort lontje. Enkele supporters van het Braziliaanse Grêmio vierden hun frustraties bot op de cabine waar de scheidsrechter beelden kan bekijken.

  Grêmio, dat in degradatienood verkeert, verloor gisteren in eigen huis van Palmeiras (1-3). Met een hoofdrol voor de VAR: de 1-1 kwam van de bezoekers kwam er na een penalty toegekend door de videoscheidsrechter. Een doelpunt net voor affluiten van Grêmio werd geannuleerd. 

   

  De thuisfans konden dat maar moeilijk verwerken. Enkele heethoofden renden het veld op en viseerden de VAR-cabine. Daarna ging het mis in de tribunes.

  Ronaldinho en Douglas Costa

  Grêmio is de club uit Porto Alegre waar de carrière van Ronaldinho is begonnen. Daarna veroverde hij Europa bij achtereenvolgens PSG, Barcelona en Milan.

   

  Op dit moment doet de naam van Douglas Costa waarschijnlijk een belletje rinkelen. De flankaanvaller speelt weer in Brazilië na een passage bij Sjachtar Donetsk, Bayern München en Juventus.

   

  Gisteren gaf Douglas Costa nog de 1-0 aan tegen Palmeiras.