Turner Noah Kuavita scheurt zijn achillespees bij grondoefening

  De onfortuinlijke Kuavita heeft zijn achillespees gescheurd.

  Van de hemel naar de hel? Noah Kuavita heeft zaterdag op de Wase Gymcup zijn achillespees gescheurd bij zijn grondoefening. Iets meer dan een week geleden maakte de Belgische turner nog furore op het WK in Japan.

  Noah Kuavita zal zich iets anders hebben voorgesteld van zijn eerste wedstrijd op Belgische bodem sinds het WK turnen in Japan vorige week. De Belgische turner blesseerde zich tijdens zijn grondoefening en bleef liggen.

   

  Hij kreeg verzorging op de vloer en werd weggebracht op een draagbaar. Vandaag laat de Belgische turner weten dat hij zijn achillespees van zijn rechtervoet heeft gescheurd. Zijn voet en been zitten in een gipsverband. Er wacht Kuavita een lange revalidatie.

   

  Kuavita maakte vorige week nog indruk op het WK in Japan. Hij haalde de allroundfinale, waarin hij 20e werd. Hij turnde ook een opvallende oefening aan de rekstok.

  Noah Kuavita bleef liggen toen hij zich blesseerde bij zijn grondoefening.

  Bekijk de knappe oefening van Kuavita op het WK