Herrezen Dost: "Kunst om gas te blijven geven, wanneer je uit de boot valt"

  Bas Dost was van goudwaarde tegen STVV.

  Na zijn twee doelpunten in de beker schoot Bas Dost gisteren opnieuw twee keer met scherp tegen Sint-Truiden. Het einde van een moeilijke periode in Brugse loondienst voor de Nederlander? "Het is de kunst om gas te blijven geven, wanneer je uit de boot valt", vertelde de aanvaller.

  Vorige winter met grote trom binnengehaald, dit seizoen naar het achterplan verdwenen. Het waren niet de leukste weken voor Bas Dost. Toch lijkt de aanvaller die moeilijke periode nu definitief achter zich te hebben gelaten na 4 doelpunten in 4 dagen.

  "Ik was heel blij dat ik mocht starten", glunderde Dost na afloop van de wedstrijd. "Ik was ook heel blij dat mijn ploegmaats me zo vaak zochten, waardoor ik gevaarlijk kon zijn. Het waren twee heerlijke goals."

  Dat de fans me zijn blijven steunen, doet me wel wat.

  Bas Dost

  "De coach benadrukt altijd wanneer ik speel dat er veel voorzetten moeten komen, maar de jongens kennen mijn kwaliteiten ook. Ik kreeg wel 4 of 5 echt goede ballen, het was echt leuk voetballen vandaag", analyseerde de goaltjesdief zijn prestatie.

   

  Hoe kijkt Dost nu eigenlijk terug op zijn periode als bankzitter? "Ik speelde de laatste tijd niet veel, maar het is de kunst om gas te blijven geven wanneer je uit de boot valt. Dat deed ik, ik mocht starten in de beker en deed mijn stinkende best."

  "Ik heb drie maanden weinig gespeeld en heb de club wel wat centen gekost, dat de fans me dan toch zo blijven steunen, dat doet me wel wat", sloot de Nederlander af.

  Lees ook: