World Series Darts: Dancing Dimi en Huybrechts imponeren richting Belgische kwartfinale

  Van den Bergh won met 6-3 van José de Sousa.

  In de World Series of Darts hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts zich verzekerd van een plaatsje bij de laatste 8. Dancing Dimi was met 6-3 te sterk voor zijn Portugese vriend José de Sousa terwijl Huybrechts verrassend vlot won van Peter Wright: 6-1.

  In de tweede ronde van de World Series of Darts verschenen er twee Belgen op het podium in Amsterdam. Voor Dancing Dimi was het zijn eerste optreden, Huybrechts versloeg dan weer de Brit Michael Smith in de eerste ronde (6-3).

  Na zijn eindzege op PDC Super Series 7 zakte Dancing Dimi met veel vertrouwen af naar Nederland. Toch was de opdracht niet van de poes: een affiche tegen José - The Special One - de Sousa, een geweldige darter die af en toe eens problemen heeft met het tellen van zijn score.

  In een 'best of 11 legs' hielden beide spelers elkaar in evenwicht, tot Dimi bij een 2-2-stand voor een break zorgde. De Belg gaf die voorsprong niet meer uit handen en stoomde naar een 6-3-overwinning. Zijn knappe gemiddelde van 101.21 kwam daar als kers op de taart bij.

  Huybrechts stuurt excentriek Wright naar huis

  Ook Kim Huybrechts kreeg met Peter - Snakebite - Wright een taaie klant tegenover zich. Toch leek onze landgenoot niet onder de indruk, want hij pakte het eerste spelletje van Wright meteen af.

  Huybrechts bleef zijn hoge niveau aanhouden en speelde de nummer 2 van de wereld van het kastje naar de muur. Resultaat: een knappe 1-6-zege en ticket voor de kwartfinale.

   

  In de volgende ronde kijken beide landgenoten elkaar in de ogen. Een Belgisch gekleurde halve finale is dus al zeker een feit.