United-icoon Rooney neemt spelers op de korrel: "Ze voeren taken niet uit"

  Wayne Rooney speelde van 2004 tot 2017 bij Manchester United.

  Brendan Rodgers en Antonio Conte zijn al in beeld als opvolgers, maar volgens clubicoon ligt het probleem van Manchester United niet bij manager Ole Gunnar Solskjaer. Hij wijst met een beschuldigende vinger naar de spelers. "Ze zijn niet bereid om hard te werken", zegt hij.

  "De spelers krijgen een riant loon, maar ze voeren hun taken niet uit", oppert Rooney, die tussen 2004 en 2017 bij United speelde. "Ze moeten hun verantwoordelijkheid pakken."

   

  "Het zijn wereldsterren, maar ze presteren niet. Ik zie te veel spelers die niet bereid zijn om hard te werken, te sprinten of te doen wat er gevraagd wordt. En dan zou het de schuld van de manager zijn. Dat weet ik nog zo niet."

   

  Rooney, ondertussen zelf manager bij Derby County, neemt het op voor zijn collega en ex-ploegmaat Solskjaer na de 0-5-pandoering tegen Liverpool. "Solskjaer is een vechter. Hij zal erin blijven geloven en meer uit zijn spelers willen halen. De verantwoordelijkheid ligt bij hen."

   

  "Mijn spelers bij Derby County weten dat ze geen speelminuten krijgen als ze niet hard genoeg werken", besluit Rooney, die de topscorer aller tijden is bij Man U. "Er is geen excuus om niet te werken."

   

  Manchester United moet morgen (18.30u) op bezoek bij Tottenham, de wedstrijd van de waarheid voor Solskjaer. In Engelse media worden Leicester-manager Brendan Rodgers en Antonio Conte al genoemd als mogelijk vervangers als United opnieuw zou verliezen.

  Lees ook: