Koen Naert loopt begin december zijn eerste marathon sinds de Olympische Spelen

  Bashir Abdi en Koen Naert vorige zomer tijdens de Olympische Spelen.

  Na de topprestatie van Bashir Abdi in Rotterdam heeft ook Koen Naert een eerste marathon sinds Tokio in het verschiet liggen. Zondag 5 december loopt de nummer 10 van de Olympische Spelen 42,195 kilometer in de Spaanse stad Valencia.

  Europees recordhouder Bashir Abdi liep 11 weken na de Olympische Spelen zijn eerste marathon, Europees kampioen Koen Naert bouwt een ruimere marge in. Op 5 december staat hij aan de start in Valencia.

   

  "De stad waar ik in 2018 mijn persoonlijk record liep op de halve marathon (61'42"). Laat ons nog een keer terugkeren naar het magische Valencia",  kondigt hij aan op Instagram.

   

  Naert bereidt zich momenteel voor op stage in Kenia. Twee weken geleden liep hij mee als tempomaker in de marathon van Brugge. Naert legde 34 kilometer af in 1 uur en 53 minuten. "Een gemiddelde duurloop", noemde hij zijn inspanning.

  Op de Olympische Spelen finishte Koen Naert als 10e: in 2u12'13", op 3'35" van winnaar en wereldrecordhouder Eliud Kipchoge.