"Ik geef veel vertrouwen, maar op een bepaald moment moet je verder"

  John van den Brom blikte vandaag op een persconferentie vooruit naar de wedstrijd tegen Zulte Wargem van zondag.

  Racing Genk heeft in de Beker wat vertrouwen getankt tegen Winkel Sport (6-0). Coach John van den Brom wil dat zijn jongens zondag die goede lijn doortrekken in Waregem. Hij zette vandaag alvast zijn (basis)spelers op scherp. "Ik ga zondag hier en daar wel wat schuiven."

  "Bekermatch kwam op een goed moment"

  Na een 0 op 9 in de competitie is Racing Genk helemaal weggezakt in het klassement. Het won eergisteren dan wel in de Croky Cup met 6-0 van Winkel Sport, toch zijn de zorgen niet weg in Limburg. 

   

  Coach John van den Brom gaf in de Beker heel wat nieuwe spelers een kans, die zullen zondag niet allemaal uit het team verdwijnen tegen Zulte Waregem. "Het deed extra deugd nog eens een match te winnen", zei de Nederlander vandaag weinig verrassend op zijn persbabbel. 

   

  "De match kwam op een goed moment voor ons, het draaide niet. Ik ben een coach die veel vertrouwen geeft aan zijn spelers, maar op een bepaald moment moet je verder. Woensdag hebben een paar jongens hun kans absoluut gegrepen. Ik denk dat ik naar zondag toe hier en daar wel wat zal schuiven."

   

  Vooral aanvallend lijkt Genk een nieuwe impuls nodig te hebben met amper 2 goals in de laatste 5 wedstrijden (buiten de Beker gerekend). Topschutter Paul Onuachu faalde zelfs opvallend vaak vanaf de stip. Hij zal dan ook niet langer de penalty's trappen. "Zijn vertrouwen is de laatste tijd wat minder", geeft Van den Brom toe. "Maar hij accepteerde dat hij de strafschoppen even niet meer neemt."

   

  "Toch kunnen we niet zeggen dat hij slecht begonnen is, met 9 goals al dit seizoen. Op training zijn we ook extra met hem bezig. Als hij zondag zijn eerste bal raakt kopt, spreken we er niet meer over. Ik ga me pas echt zorgen maken als we helemaal geen kansen meer creëren."

  Ik ben een coach die veel vertrouwen geeft aan zijn spelers, maar op een bepaald moment moet je verder. 

  John van den Brom

  "Maandag weer zuur gezicht?"

  Na een paar moeilijke weken heeft tegenstander Zulte Waregem zich herpakt met 4 op 6. "Vooral de wedstrijd tegen KV Mechelen, waar ze terugkomen van 2-0, zal voor hen een boost geweest zijn", verwacht Van den Brom.

   

  "Maar bij Racing Genk hebben we de ambitie om elke wedstrijd te winnen. Als we zondag geen vervolg breien aan onze overwinning van woensdag, dan zitten we hier maandag weer met een zuur gezicht."