Ga naar de inhoud

Niet voor doetjes: daal de olympische piste af met je neus op het ijs

 wo 27 oktober 2021 09:05
skeleton
Zo snijd je een bocht aan als skeletonrijder.

Over exact 100 dagen gaan in de Chinese hoofdstad Peking de Olympische Winterspelen van start. Warm je op met een dol ritje op de gloednieuwe rodelbaan... op je buik, met je snoet naar voren.

Glijd mee met Simidele Adeagbo, een Nigeriaanse die 4 jaar geleden met skeleton begon en meteen deelnam aan de Winterspelen in Pyeongchang.

 

Daar eindigde ze op de 20e en laatste plaats, maar zoals voormalig IOC-voorzitter Pierre de Coubertin ooit zei: "Deelnemen is belangrijker dan winnen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De langste afdaling ter wereld

De Chinezen hebben kosten noch moeite gespaard om een indrukwekkende afdaling neer te poten. In Yanqing, in het noordwesten van Peking, ligt de langste bobslee-, skeleton- en rodelbaan.

 

De piste is bijna 2 kilometer lang, telt 16 bochten en een hoogteverschil van 121 meter. De zwaarste beproeving ligt halverwege de afdaling. Dan maken de waaghalzen een bocht van 360 graden.

bobsleebaan
Halverwege maak je een bocht van 360 graden.
bekijk ook: