Ga naar de inhoud

Iljo Keisse en Mark Cavendish vormen opnieuw een koppel in Gent

 wo 27 oktober 2021 14:00
Iljo Keisse en Mark Cavendish
Iljo Keisse en Mark Cavendish 2 jaar geleden in het Kuipke.

Iljo Keisse en Mark Cavendish zullen ook tijdens de 80e editie van de Zesdaagse van Gent (16-21 november) in duo rijden. 3e keer, goede keer voor de ploegmaats bij Deceuninck-Quick Step?

Iljo Keisse won als "Keizer van 't Kuipke" de Zesdaagse in Gent al 7 keer. Mark Cavendish eindigde in 2016 op de 1e plaats, met Sir Bradley Wiggins als ploegmaat.

 

Samen wonnen Keisse en Cavendish nog niet.  In 2014 werden ze 2e, in 2019 4e.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook wereldkampioenen ploegkoers in Gent

Michael Morkov, de lead-out van Mark Cavendish op de weg, rijdt mee in de Zesdaagse van Gent. De Deen vormt een team met zijn landgenoot Lasse Norman Hansen. Zondag verlengden de twee hun wereldtitel op de ploegkoers op het WK in Roubaix.

 

Andere topduo's om naar uit te kijken in Gent volgende maand zijn Jasper De Buyst/Roger Kluge en Kenny De Ketele/Robbe Ghys, de titelverdedigers in het Kuipke en nummer 3 op het WK ploegkoers.

 

De Ketele, die eind dit seizoen een punt achter zijn carrière zet, veroverde twee medailles op het WK in Roubaix met ook nog zilver in de puntenkoers.

meer: