Hangt er opnieuw een groot schandaal boven Serie A? 62 transfers onderzocht

  De Italiaanse voetbalbond is een onderzoek gestart naar tientallen transfers in de Serie A. De zaak draait rond geruilde spelers. Italiaanse media beweren dat clubs met opzet de waarde van spelers verkeerd hebben getaxeerd om zo de cijfers in hun boekhoudingen beter te laten uitkomen. 

  De Italiaanse voetbalbond start een onderzoek naar 62 transfers in de periode tussen 2019 en 2021. Spelers zouden boven hun werkelijke waarde ingeschat zijn om boekhoudkundige redenen.

   

  Bij het ruilen van spelers is het moeilijk om een precieze marktwaarde vast te stellen, waar clubs misbruik van zouden kunnen maken. 

   

  Juventus zou bij 42 van de 62 onderzochte transfers betrokken zijn. Maar de meest spraakmakende transfer die genoemd wordt, is die van ex-Charleroi-speler Victor Osimhen vorig jaar van de Franse club Lille naar Napoli.

   

  Napoli zou 71,25 miljoen euro betaald hebben voor de spits, maar bij de deal waren ook vier spelers betrokken die de omgekeerde richtig maakten naar Frankrijk. 

   

  Orestis Karnezis, Claudio Manzi, Ciro Palmieri en Luigi Liguori, zeggen de namen u iets? Volgens de deal tussen Lille en Napoli waren ze samen 20,13 miljoen euro waard. Maar die laatste twee zijn ondertussen al teruggekeerd naar Italië waar ze allebei in de Serie D - de vierde klasse - spelen.

   

  Volgens Italiaanse media heeft Covisoc, de toezichthouder van Serie A-clubs, een gedetailleerd rapport gestuurd naar de aanklager en naar Gabriele Gravina, de voorzitter van de Italiaanse voetbalbond.