Goudklompje Ansu Fati opnieuw out bij Barcelona met knieblessure

  Ansu Fati.

  Slecht nieuws voor het al stevig geplaagde FC Barcelona. De Catalaanse club is de jonge Ansu Fati opnieuw kwijt met een blessure. Hij heeft last aan zijn rechterknie en kan niet meespelen tegen Rayo Vallecano in de competitie vanavond.

  Fati werd dit weekend in de verloren Clásico tegen Real Madrid met een pijnlijke linkerknie vervangen door Sergio Agüero, nadat kort ervoor Real-verdediger David Alaba op hem was gevallen. Aan dat contact houdt hij een pijnlijke rechterknie over. 

   

  Barcelona-coach Ronald Koeman vertelde op zijn persconferentie dat de aanvaller niet fit was voor de competitiematch van vanavond, maar dat het niets te maken heeft met zijn eerdere knieblessure. Fati liep in november 2020 een breuk op in de meniscus van zijn linkerknie en maakte pas in september na vier operaties zijn rentree.   

   

  Het is nog niet duidelijk hoelang Fati in de lappenmand ligt. Hij sluit zich aan bij een groep geblesseerden onder wie Frenkie de Jong, Pedri en Martin Braithwaite.