Wout Poels blijft dan toch bij Bahrain Victorious: "Blij dat ik hier kan blijven"

  Wout Poels.

  De Nederlander Wout Poels zal volgend seizoen dan toch nog voor Bahrain Victorious rijden. Enkele weken geleden maakte de ploeg nochtans bekend dat het contract van de 34-jarige renner niet verlengd zou worden. Maar nu is er toch een akkoord. "De sfeer is goed, ik voel me hier thuis", laat Poels weten.

  Begin oktober nam de wielerformatie uit het Midden-Oosten afscheid van zes renners, ook van Wout Poels. Maar vandaag kwam het nieuws dat de Nederlander toch bij de ploeg blijft. Het aflopende contract van de 34-jarige renner is alsnog met een jaar verlengd. 

   

  "Ik ben blij dat we uiteindelijk een akkoord hebben bereikt en dat ik voor dit team kan blijven rijden", laat Poels weten. "We hebben als collectief een aantal indrukwekkende resultaten behaald. Ik voel me thuis hier. De sfeer is goed tussen de renners en de staf en dat komt het presteren ten goede."   

   

  Poels rijdt bij Bahrain aan de zijde van Dylan Teuns. Hij rijdt sinds 2020 voor de WorldTour-ploeg, maar wist nog geen overwinning te boeken voor het team. Hij reed dit jaar in de Tour de France lang in de bolletjestrui, maar eindigde in het bergklassement als 2e achter Tourwinnaar Tadej Pogacar. 

   

  De klimmer kwam eerder uit voor Vacansoleil, Quick-Step en Team Sky. In 2016 schreef hij Luik-Bastenaken-Luik op zijn naam. Vorig jaar werd de Nederlander zesde in de Vuelta, net als in 2017.