De Loore komt na 7 operaties weer boven water met toernooiwinst: "Doet veel deugd"

  Joris De Loore (archief).

  Joris De Loore (ATP-959) heeft afgelopen weekend het ITF-tennistoernooi in Toulouse gewonnen. De Bruggeling was in de finale te sterk voor Luca Van Assche, een 17-jarige Fransman. Op zich niet opmerkelijk, maar wel als je naar het parcours van De Loore kijkt met onder andere jarenlang blessureleed. "Heb zelfs het gevoel dat ik nu soms beter speel dan vroeger."

  Joris De Loore was al een hele poos verdwenen uit de spotlight. Zijn laatste titel op het ITF-circuit dateerde al van 2016. Door blessures en maar liefst 7 operaties kon hij zijn etiket van grote belofte nooit helemaal waarmaken.

   

  Tot hij afgelopen week toch weer kwam piepen in Toulouse met toernooiwinst. "Het doet heel veel deugd", vertelt hij. "Zeker na zo'n lange tijd. Ik heb een moeilijke periode achter de rug."

   

  Het verhaal van De Loore is er een geweest van blessures. "Mijn laatste operatie was in december. Drie of vier maanden later ben ik weer beginnen te tennissen. Het is leuk dat deze zege er nu dus al komt. Ik heb mezelf niet verbaasd want ik wist dat het niveau er was. Ik was al goed aan het spelen en mijn tennis komt iets beter naar voren op hardcourt."

  Mijn eerste doel is om weer richting de 150 te gaan. Maar eigenlijk hoop ik vooral dat mijn lichaam het houdt, dan zullen de resultaten wel volgen.

  De Loore had er 7 matchen na elkaar voor nodig om het toernooi te winnen. "Het was een lange week, maar het niveau zat heel goed. Vanaf de eerste ronde op de hoofdtabel heb ik mijn niveau kunnen houden."

   

  "En misschien het belangrijkste: mijn lichaam heeft het gehouden. Al had ik in de laatste twee matchen wel al wat last van mijn rug. Die zat volledig geblokkeerd, maar ik heb er alles aan gedaan om toch te kunnen spelen. Nu voel ik hier en daar nog wat pijntjes, maar dat is niet onnodig. Hoe het nu is, kan ik zeker nog spelen."

   

  "Ik speel nu nog een Challenger in Tenerife en dan nog twee in Italië. Daarna bouw ik rust in en dan werk ik aan een goede voorbereiding om er volgend jaar echt weer te staan."

   

  "Ik ben heel gemotiveerd om weer een van de beste Belgen te worden. Met hoe ik nu speel, zou het een mooi jaar kunnen worden. En er zit nog veel marge op. Ik zit niet zo heel ver van mijn beste niveau. Ik heb nu zelfs het gevoel dat ik beter speel dan vroeger. Ik heb vooral nog matchritme nodig op hoog niveau."

   

  Waar legt De Loore de lat nog voor zichzelf? "Nog altijd hoog. Ik heb altijd gezegd dat ik mijn persoonlijk rankingrecord wil verbeteren. Mijn eerste doel is om weer richting de 150 te gaan. Maar eigenlijk hoop ik vooral dat mijn lichaam het houdt, dan zullen de resultaten wel volgen."