Ex-wereldkampioen Sarrou wint Cape Epic, Claes/Schuermans net buiten top 10

  Matthew Beers (l) en Jordan Sarrou (r) vieren hun overwinning op de Cape Epic.

  Jordan Sarrou en Matthew Beers hebben de 17e editie van de Cape Epic, een meerdaagse  mountainbikerace door Zuid-Afrika, gewonnen. Frans Claes en Jens Schuermans vielen net buiten de top 10. Bij de vrouwen won het Zwitsers-Oostenrijkse duo Frei/Stigger.

  Nino Schurter, Jaroslav Kulhavy, Christoph Sauser,... De erelijst van de Cape Epic siert heel wat ex-wereldkampioenen mountainbike. Daar komt met Jordan Sarrou nu een nieuwe naam bij.

   

  Sarrou veroverde in 2020 de regenboogtrui en sloeg voor deze editie van de Cape Epic de handen in elkaar met de lokale held Matthew Beers. Vanaf dag 1 voerden ze de competitie aan, om uiteindelijk met bijna 9 minuten voorsprong te winnen op het Duitse duo Frey/Steibjahn.

   

  Vanuit Belgische hoek werd vooral gekeken naar het duo Frans Claes/Jens Schuermans. Na een dramatische start slaagde het duo erin dag na dag op te klimmen, maar uiteindelijk was de top 10 net te hoog gegrepen.

   

  Bij de vrouwen kregen we bij afwezigheid van vijfvoudig winnares Annika Langvad ook een nieuw duo op het palmares. Sina Frei, nog zilver op de Spelen in Tokio, en Laura Stigger, de vicewereldkampioene, waren een klasse apart.

  De lijdensweg van Ben Elst

  De laatste renner aan de finish in Val de Vie was de Belg Ben Elst. Hij had er een bewogen race op zitten, waarbij hij al vroeg zijn ploegmaat Paul verloor na een ongeluk. Elst besloot toch in zijn eentje door te zetten.

   

  Maar ook op de slotdag werd hij niet gespaard door pech. Op 10 kilometer van de finish reed hij zijn achterwiel helemaal aan stukken. Er zat niets anders op dan de laatste loodjes te voet af te leggen, met zijn kapotte fiets in zijn nek. Luid aangemoedigd maar totaal uitgeput kwam hij over de finish.