Peter Pieters weg als bondscoach: "Het was vrij frustrerend werken in België"

  Peter Pieters met Kenny De Ketele.

  6 medailles: 1 keer goud, 4 keer zilver en 1 keer brons. Het Belgische rapport op het WK baanwielrennen kunnen we een grote onderscheiding geven. Niettemin valt het WK samen met de zwanenzang van Peter Pieters. De 59-jarige Nederlander moet na 11 jaar zijn koffers pakken als bondscoach.

  Met 6 WK-plakken mag Peter Pieters als bondscoach van ons land terugblikken op een meer dan geslaagd kampioenschap.

   

  Het is meteen het laatste kampioenschap van de Nederlander. Want Pieters heeft te horen gekregen dat zijn contract bij de Belgische federatie niet verlengd wordt.

   

  "Ik denk dat ik met deze 6 medailles met opgeheven hoofd afscheid kan nemen", zei Pieters meteen na het WK aan Sporza.

   

  "Dat ik een fantastische bondscoach was? Fijn om te horen. Anderen denken er anders over. Ik heb altijd mijn plicht gedaan en heb het beste uit de renners proberen te halen."

   

  "We hebben mooie resultaten gehaald. De Olympische Spelen in Tokio vielen tegen, maar hier op het WK in Roubaix was het een mooie revanche."

   

  "Lotte Kopecky was vandaag outstanding in de puntenkoers. Ze begon goed aan het WK en was erop gebrand om een wereldtitel te pakken. Ik ben blij dat ik daaraan heb kunnen meewerken."

  Met 6 medailles op het WK kan ik met opgeheven hoofd afscheid nemen.

  Peter Pieters

  "Ik zag dit afscheid aankomen"

  Afscheid nemen op een hoogtepunt, het is weinigen gegeven. Toch had Pieters het liever anders gezien.

   

  "Ik weet pas sinds een week dat mijn contract niet verlengd wordt. Ik weet nog niet wat ik ga doen. Maar ik zag het wel aankomen. Als ze me graag hadden willen houden, hadden ze sneller gesproken."

   

  "Ik zou naar een ander land kunnen gaan, maar ik weet niet of ik dat wil. Tenzij er een interessant land komt, maar niet zoals nu, want ik heb de voorbije jaren met beperkte middelen moeten werken. Dat is vrij frustrerend geweest."

   

  "Als je wil meedoen, moet je in top-omstandigheden kunnen werken, met alles erop en eraan. Als dat niet lukt, dan is het niet aangenaam."

  Het interview met Peter Pieters: