Ene kampioen belt de andere: "Wat ik Abdi ga zeggen? Dat blijft onder ons"

  Bashir Abdi in actie in Rotterdam.

  Bashir Abdi is een geweldige loper én een geliefd mens. Ook Gaston Roelants heeft de langeafstandsloper hoog zitten. "Ik zal Bashir vanavond feliciteren met zijn Europese marathonrecord", zei Roelants vanmiddag na de CrossCup-manche in Berlare.

  Gaston Roelants mag dan 84 zijn, de olympische steeple-kampioen van 1964 ziet er nog altijd zo fris uit als een hoentje.

   

  Onze reporter kreeg Roelants vanmiddag te pakken voor een kort gesprekje, tijdens de eerste manche van de CrossCup.

   

  "Ik ben er altijd bij en ik hoop er nog lang te kunnen bij zijn. Zoveel mensen kunnen samenbrengen is heel speciaal", zei Roelants.

   

  "Op elke cross is er veel volk. We willen niet liever."

   

  "Wat ik doe? Ik zit mee in het CrossCup-bestuur. Jos Van Roy regelt alles, ik probeer te helpen waar ik kan. En ik geniet van de wedstrijden, ook al is het nog opletten met corona."

   

  Roelants zag hoe Bashir Abdi vanochtend het Europese record op de marathon fiks scherper stelde. Roelants is onder de indruk van Abdi.

   

  "Het is fantastisch! Ik ben heel blij dat een Belg opnieuw kan vechten voor een goeie uitslag en medailles op grote kampioenschappen."

   

  "Of ik er een flesje op ga kraken? Neen! Om gezond te blijven, moet je je goed verzorgen. Maar ik ga Bashir vanavond wel opbellen, net zoals ik dat deed na zijn bronzen medaille in Tokio."

   

  "Wat ik hem ga zeggen? Dat blijft onder atleten."

  Gesprekje met Gaston Roelants: