Belgische turners na WK-finale: "Niets is onhaalbaar voor Team Belgym"

  Van de Keybus in actie tijdens de WK-finale.

  Luka Van den Keybus en Noah Kuavita blikken allebei tevreden terug op de allroundfinale op het WK turnen. De twee Belgen werden 16e en 20e. "Als we zo voort doen met Team Belgym is niets onhaalbaar."

  Van den Keybus: "Wilde iets meer doen op brug"

  Van den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas) werd met een persoonlijk record van 81.098 punten knap 16e in de allroundfinale. "Ik ben superblij", zegt de 24-jarige vanuit Japan. "Ik had niet beter kunnen wensen."

   

  "Al bij al heb ik een heel goede wedstrijd geturnd. Ik heb alles kunnen hitten wat ik wilde hitten. Alleen op de brug wilde ik iets meer doen, maar ik heb wat gaten in mijn handen en kon dus niet goed hangen aan de brug. Dat moest ik er dus uitlaten."

   

  "Alle andere oefeningen waren bijna af, al is het natuurlijk nooit perfect. Perfect is niet haalbaar. Ook aan het paard kan ik zeker nog iets properder turnen. Maar al bij al ben ik blij met hoe de laatste dagen verliepen."

   

  Wat is er in de toekomst mogelijk? "Ik ga nu nog wat finales kijken, dat is super om mee te maken. Dan beginnen we aan een nieuwe cyclus richting Parijs. Die duurt nu maar drie jaar. Als we zo voort doen met Team Belgym, is niets onhaalbaar. Hier in Japan ging het samen met Noah ook altijd in stijgende lijn."

  Ik heb alles kunnen hitten wat ik wilde hitten.

  Luka Van den Keybus

  Kuavita: "Sterk team voor selectie Spelen samenstellen"

  Ook Noah Kuavita is tevreden met zijn 20e plaats (79.598 punten). "Ik wil graag iedereen bedanken die ons gesteund heeft", zei de 22-jarige turner van Silok Deurne.

   

  "Ik ben zeer tevreden over mijn WK met een zeer goede rekstokoefening (zie video hieronder) en een heel mooie afsprong, die iedereen wel zal gezien hebben. Ook over de grondoefening, paard en ringen ben ik tevreden."

   

  "Over de oefeningen aan de brug (waar hij doorschoof, red.) ben ik dan weer niet zo tevreden. Het was beter dan in de kwalificaties, maar ik sukkelde toch nog wat."

   

  Wat nu? "Eerst wil ik mijn rugblessure laten genezen, ik heb last van mijn onderste wervels. Daarna wil ik voort werken aan mijn allroundprogramma en wat moeilijker turnen aan sprong, grond, brug en rek. Zo wil ik een sterkere gymnast worden voor het team."

   

  "We hopen voor de volgende cyclus een sterk team samen te kunnen stellen en een selectie voor de Spelen te halen."

  Ik wil wat moeilijker turnen aan sprong, grond, brug en rek.

  Noah Kuavita