Mazzu: "Vergeet nooit wat spelers voor me deden na de dood van mijn moeder"

  Na de dood van Felice Mazzu's moeder droegen de spelers een speciaal T-shirt om hun coach een hart onder de riem te steken

  Union is dit seizoen de revelatie in de Jupiler Pro League. De promovendus staat na 11 speeldagen op kop en daarin heeft Felice Mazzu een groot aandeel in. Aan Bruzz vertelt de coach over zijn bijzondere band met zijn spelers.

  Na zijn mislukte passage bij Racing Genk heeft Felice Mazzu opnieuw het plezier gevonden bij traditieclub Union. De minzame trainer loodste Union vorig seizoen naar de titel in 1B en prijkt nu na 11 speeldagen ook bovenaan in de Jupiler Pro League.

  "Ik kwam uit een heel moeilijke periode, zowel op het vlak van resultaten als op mentaal vlak. Union was een club die bij mij paste. Ik dacht dat ik hier de passie kon terugvinden die ik misschien wat verloren was", verklaart Mazzu  bij Bruzz zijn keuze voor Union.

  De trainer voelt zich goed in zijn vel in de hoofdstad, zeker nu zijn team op kop staat. "De spelers verdienen dat. Het is een heel plichtsbewuste groep. Weinig spelers hebben ervaring in 1e klasse. De wil is groot om te tonen dat ze het niveau aankunnen", ziet hij.

  In de top 4 eindigen is de grote droom. Maar het is ook maar een droom. Het behoud is een realistischer doel.

  Felice Mazzu

  Mazzu heeft een hechte band met zijn spelers en die werd in augustus nog versterkt na het overlijden van zijn moeder. Voor de match op KV Mechelen droegen alle spelers een T-shirt met een boodschap op om hun coach een hart onder de riem te steken.

  "Wat de spelers in die week voor mij gedaan hebben en met die T-shirts die ze droegen, dat is iets unieks. Ik zal hen daar eeuwig dankbaar voor zijn. Ik zal er altijd alles aan doen om samen met hen vooruit te gaan en deze groep zo goed mogelijk te helpen."

  "In de top 4 eindigen is de grote droom. Maar het is ook maar een droom. Zonder te dromen, is het realistischer om te zeggen dat we gaan voor het behoud in 1e klasse."

  Bekijk de Bruzz-reportage met Felice Mazzu: