Alicia Franck zet solo neer op Kermiscross: "Ben beter dan vorig jaar"

  Alicia Franck mag een eerste keer juichen dit seizoen.

  Alicia Franck heeft de Kermiscross in Ardooie op haar naam geschreven. De 26-jarige veldrijdster ging al in de eerste ronde solo en hield haar inspanning een hele rit vol. Voor de nummer 19 van de wereld is het haar eerste zege van het seizoen.

  Het was Franck die het best van start ging met in haar zog Maud Kaptheijns, Lucia Gonzalez Blanco, Suzanne Verhoeven en Amira Mellor. Al vrij vlug zonderden Franck en Mellor zich af van de rest. 

   

  Net voor het ingaan van de tweede ronde ging Mellor overboord. Aan de suprematie van Franck was niets te doen.

   

  Achter haar remonteerde Verhoeven Mellor, om de Britse al vrij snel in de steek te laten.

   

  Aan die posities veranderde niets meer en zo kon Frank in Ardooie haar eerste zege van het seizoen laten optekenen. Zij volgt daarmee Kim Van De Steene op, de laureate van 2019.

  "Hoop me meer en meer te profileren bij de top"

  Franck, die de 3 crossen in de VS reed, maakte haar favorietenrol waar: "Ik ben blij dat ik op dit zware parcours kan winnen. Ik wist dat ik hier kon meedoen voor de prijzen, maar winnen is toch nog iets anders."

  "Ik heb het idee dat ik beter ben dan vorig jaar. Mijn trainer zegt ook dat er nog rek opzit bij mij en daarom werken we nu ook al toe naar wat later op het seizoen komt."

  "Ik hoop me meer en meer te kunnen profileren bij de top van het veldrijden. In de wereldbekerwedstrijden heb ik wel getoond dat, als alles meezit, er een plaats bij de eerste 15 inzit. Ik hoop dat er de komende weken en maanden nog beterschap inzit." 

  Alicia Franck profileert zich steeds meer als een stevige concurrente voor de Belgische titel. "Het is nog veel te vroeg op het seizoen om dat nu al te beamen. Het is nog steeds Sanne Cant, die qua niveau en pieken naar een kampioenschap toe boven mij staat."

  "Ik verwacht ook nog een sterke Lotte Kopecky later op het seizoen in het veld. Het komt er voor mij op aan mijn niveau, dat ik nu heb, zo lang mogelijk aan te houden. Ik rijd dit weekend enkel in Zonhoven. Ik wil focussen op de wereldbeker."

  Top 5 Kermiscross Ardooie (v)

  1. Alicia Franck
  2. Suzanne Verhoeven op 1'03"
  3. Amira Mellor (GBr)
  4. Maud Kaptheijns (Ned)
  5. Marthe Truyen
   
  De wereldtoppers waren niet aanwezig in Ardooie. Zij zijn net terug van de Wereldbekercrossen in de Verenigde Staten en richten zich volgend weekend op de veldritten in Ruddervoorde en Zonhoven.

  Het parcours ligt er loodzwaar bij.