John Lelangue ziet toekomst Lotto-Soudal rooskleurig in: "Ze koersen met bravoure"

  Florian Vermeersch en Brent Van Moer toonden dit seizoen sterke staaltjes van hun kunnen.

  Met 12 zeges was 2021 een teleurstellend jaar voor Lotto-Soudal. "We moeten een beetje geduld hebben", zegt algemeen manager John Lelangue. "Onze jonge renners staan klaar om de fakkel over te nemen."

  Slechts 4 WorldTourteams wonnen afgelopen seizoen minder dan Lotto-Soudal. "Het was jammer genoeg niet zo'n goed seizoen", geeft algemeen manager John Lelangue toe.

   

  "We hebben 2 keer pech gehad met Caleb Ewan. Na 2 ritzeges moest hij de Giro verlaten met kniepijn. In de Tour was hij goed begonnen in de tussensprints, maar kwam hij in de 1e massasprint ten val."

   

  "We hebben te weinig gebracht, maar voor hetzelfde geld hadden we dit seizoen 2 monumenten gewonnen: Milaan-Sanremo met Caleb Ewan en Parijs-Roubaix met Florian Vermeersch."

  We hebben te weinig gebracht, maar voor hetzelfde geld hadden we dit seizoen 2 monumenten gewonnen.

  John Lelangue (algemeen manager van Lotto-Soudal)

  Lelangue predikt geduld. "Er zijn veel jongeren die komen, denk maar aan Harm Vanhoucke (24), Brent Van Moer (23), Florian Vermeersch (22) en Andreas Kron (23)."

   

  "Dit jaar hebben al die mannen progressie geboekt. Ze koersen met bravoure en gaan in de aanval. Maar we moeten hen tijd geven."

  Florian Vermeersch eindigde knap 2e in Parijs-Roubaix.

  "Victor Campenaerts is nu de renner die we altijd al wilden zien"

  Waarom heeft Lelangue Victor Campenaerts weer aan boord gehaald bij Lotto-Soudal? "Toen Victor 2 jaar geleden bij ons reed, was hij te veel gefocust op het tijdrijden. Maar we wisten dat er meer in hem zat."

   

  "Na zijn werelduurrecord hebben we hem toen een voorstel gedaan waar hij niet onmiddellijk op ingegaan is."

   

  "De voorbije jaren bleef de relatie tussen Lotto-Soudal en Victor goed. We zijn blijven praten met elkaar en ik zei hem dat de deur nog altijd openstaat voor hem."

   

  "Victor is nu de renner geworden die we altijd al wilden zien. Hij rijdt aanvallend en is een echte baroudeur. Daarnaast is hij ook iemand die de ploeg veel bijbrengt."

  Lelangue: "We moeten een beetje geduld hebben"