Vanhaezebrouck: "Met 5 verdedigers komen Rode Duivels man tekort om te pressen"

  Als Hein Vanhaezebrouck spreekt, dan neemt hij geen blad voor de mond. Of toch bijna nooit. In Extra Time sprak de trainer van AA Gent naar goede gewoonte vrijuit, behalve toen het over de rol van bondscoach ging.

  "Ik bondscoach? Dat is een hypothetische vraag"

  "Heb je de ambitie om ooit bondscoach te worden", werd Hein Vanhaezebrouck gevraagd tijdens het eerste vragenrondje. "Dat is een hypothetische vraag", was het ontwijkende antwoord. De vraag was nochtans niet of hij ooit bondscoach zou worden, wel wat zijn eigen ambities zijn .

  Vanhaezebrouck over de vele penaltymissers van AA Gent

  Als we al iemand hebben die altijd een penalty wil trappen in deze kern, dan weten we dat het eigenlijk geen specialist is.

  Over het tactische systeem en het verschil met de Rode Duivels

  Na een vraag over de rol van Samoise, legde Hein Vanhaezebrouck het flexibele systeem van AA Gent uit. "Mijn voorzitter zegt altijd dat wij met drie verdedigen, maar eigenlijk verdedigen we met vier." 

   

  "De Rode Duivels verdedigen met vijf. Je hoort dan vaak dat België geen druk vooruit kan zetten, maar met vijf verdedigers kom je gewoon een speler tekort op het middenveld. Dan tikt de tegenstander je zot. 

  "Tiki-taka bij Gent? Buiten de titel in Engeland heeft City ook nog niets gewonnen"

  Over revelatie Mitoma van Union

  Japanse voetballers passen vaak ongelooflijk goed in België.