Guardiola verklapt geheim: "Kompany heeft me enkele goeie tips gegeven”

  Een zoveelste masterclass van Pep Guardiola. Al gaf de coach van Manchester City na afloop toe dat hij wel een hulplijn had ingeroepen: “Ik heb Kompany vooraf gebeld om enkele tips te vragen.”

  Zelden zo’n drukte gezien in de perszaal van Club Brugge. Drummen om een plaatsje om de analyse van Pep Guardiola te kunnen horen.

   

  “Dit was één van onze beste Europese prestaties”, begon de Spanjaard. “Maar de terugmatch over twee weken zal helemaal anders zijn. Club zal in zijn eer gekrenkt zijn. Ik ben er zeker van dat Philippe Clement tegen dan een paar aanpassingen kan doen."

  Vinnie heeft me enkele goeie tips gegeven over Club.

  Pep Guardiola

  Guardiola pakt vervolgens de perszaal in door te verklappen dat een ex-collega hem raad had ingefluisterd. "Ik zal jullie een geheimpje vertellen. Voor de match heb ik met Vinnie (Vincent Kompany, red.) gebeld. Hij heeft me enkele goeie tips gegeven over Club."

   

  "Zoals dat we moesten opletten voor Hans Vanaken. En voor de snelle verdedigers, zeker de linkse (Sobol, red.). Maar Club is vooral niet in zijn spel gekomen omdat wij zo goed waren."

  De supporters van Manchester City bezingen Vincent Kompany in Jan Breydel

  Lees ook: