"Ik ben een grote Lukaku-fan", verklapt ex-nummer 1 van de wereld Andy Murray

  Pintje voor Andy Murray?

  Deze week kunt u in Antwerpen niemand minder dan de Britse tennistopper Andy Murray aan het werk zien. De tweevoudige olympisch kampioen, winnaar van 3 grandslamtoernooien én voetballiefhebber gaat in de Lotto Arena opnieuw voor de European Open-titel.

  Andy Murray is de grote vedette van het tennistoernooi in Antwerpen. Twee jaar geleden pakte hij de titel na een moeilijke periode met blessures en operaties.

   

  "Terugkeren na wat er hier de vorige keer gebeurde, zorgt voor leuke herinneringen. Het was een nieuwe start voor mij", vertelt de voormalige nummer 1 van de wereld.

   

  "Ik wist toen nog niet of ik ooit nog op niveau zou kunnen presteren en ben toen diep moeten gaan om het toernooi te winnen. Misschien wel dieper dan ooit, vooral mentaal dan."

  Twee jaar geleden ben ik hier diep moeten gaan, vooral mentaal dan.

  Andy Murray

  "Kan het beter plaatsen dan vroeger"

  Andy Murray is intussen 34 jaar. Winnen lukt niet meer zo goed als in zijn topperiode. De motivatie en het spelplezier heeft hij wel nog. 


  "Ik ben een competitiebeest en wil nog altijd zo goed mogelijk presteren", legt de Schot uit. "Op het terrein leg ik mezelf nog veel druk op. Ernaast ben ik toch iets meer ontspannen."


  "Ik win niet meer zo vaak als vroeger, maar dat kan ik plaatsen. Als twintiger zou ik niet zo goed met mijn huidige resultaten zijn omgegaan als nu."


  "Maar op het terrein ben ik nog altijd dezelfde competitieve persoon als toen", verzekert hij.

   

  Dat mag Murray vanavond in de eerste ronde laten zien tegen de Amerikaan Frances Tiafoe.

  "Ik ben hier voor de titel"

  Blessurelast heeft Andy Murray teruggeslagen naar plaats 172 op de wereldranglijst. 

   

  "Naar de ranking kijk ik nu niet", antwoordt de tennistopper. "Fysiek houd ik het al enkele maanden weer vol. Dat is wat ik nodig had."

   

  "Ik wil vooral goeie matchen spelen, op de grandslamtoernooien en op dit toernooi. Ik ben hier in Antwerpen voor de titel", verzekert Murray.

   

  "Daarnaast stel ik mezelf een kleiner doel. Ik wil graag de kaap van 700 overwinningen ronden. Nu zit ik aan 685", weet hij goed.


  "Het belangrijkste blijft om weer mee te strijden met de beste spelers ter wereld. Zoals op de US Open (in een vijfsetter tegen nummer 3 van de wereld Tsitsipas, red). Die match had ik kunnen winnen. Dat stemt me positief."

  Andy Murray 6 weken geleden op de US Open.

  "Lukaku verdient veel respect"

  Naast tennis houdt Andy Murray ook van voetbal. Vanzelfsprekend kent hij dan ook de Rode Duivels.

   

  "Kevin De Bruyne is een geweldige speler, maar persoonlijk ben ik een grote fan van Romelu Lukaku. Hij scoort altijd en overal. Daar verdient hij veel respect voor", vindt Murray.

   

  "Toen hij voor Manchester United voetbalde, draaide de ploeg niet. Lukaku fungeerde er onterecht als zondebok."

   

  "Dat begrijp ik niet, want Manchester United bleef ook na zijn vertrek op de sukkel. En in Italië hielp Lukaku Inter meteen aan eerste titel in jaren", weet de tennisspeler.

  Romelu Lukaku: "Bij Manchester United fungeerde Romelu Lukaku als zondebok. Onterecht."

  BEKIJK: Andy Murray is de grote vedette in Antwerpen